Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Καµία πρόοδος στο Γενικό Νοµαρχιακό Νοσοκοµείο της Δράµας

Καµία πρόοδος στο Γενικό Νοµαρχιακό Νοσοκοµείο της Δράµας


Χωρίς αποστειρωµένα γάντια, καθετήρες και άλλο υλικό πρώτης ανάγκης, καθώς και χωρίς διοίκηση από τα τέλη Σεπτεµβρίου, είναι το νοσοκοµείο Δράµας, οι εργαζόµενοι του οποίου χαρακτηρίζουν την κατάσταση «τραγική έως επικίνδυνη».
Στο ζήτηµα του φαρµακείου, έχει δοθεί προσωρινή λύση µε την µετακίνηση ενός φαρµακοποιού από το νοσοκοµείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στο Νοσοκοµείο της Δράµας, αλλά αυτή τελειώνει τον Ιανουάριο.
Την ίδια ώρα υπάρχει σοβαρό πρόβληµα ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καθώς τα τελευταία χρόνια δεν αναπληρώνονται µε προσλήψεις ούτε καν οι εργαζόµενοι που συνταξιοδοτούνται. Αποτέλεσµα αυτής της κατάστασης είναι οι αυξηµένος αριθµός εφηµεριών και η πίεση προς το ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των κλινικών. Δε γίνονται κρίσεις γιατρών µε αποτέλεσµα να µη λειτουργούν κλινικές, ενώ υπάρχουν περίπου σαράντα κενές οργανικές θέσεις γιατρών.
Παρά τις κινητοποιήσεις φορέων της Δράµας και τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες τα προβλήµατα παραµένουν άλυτα.
Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τους προµηθευτές και τις οφειλές προς τους φαρµακοποιούς
Τη διαβεβαίωση ότι τα χρέη θα αποπληρωθούν σε τρεις δόσεις έλαβαν από τον υπουργό Υγείας οι προµηθευτές των νοσοκοµείων.
Αντίθετα, η συνάντηση του υπουργού µε τους εκπροσώπους των φαρµακοποιών δεν είχε θετική έκβαση, κατά συνέπεια οι ασφαλισµένοι του Δηµοσίου θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρµακα και εν συνεχεία να διεκδικούν τα χρήµατά τους από τον ΟΠΑΔ.
Πάντως, και οι εργαζόµενοι στον ΟΠΑΔ βρίσκονται σε απεργία έως την Πέµπτη.Το Σάββατο θα πραγµατοποιηθεί συνάντηση των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας, προκειµένου να προχωρήσουν σε µαζικές καταγγελίες των συµβάσεων µε τον ΟΠΑΔ

Reportaz: Giannis Mpanios

Pigi: hxo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου