Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ονειρούπολη - Οι προετοιμασίες στην τελική ευθεία

Οι προετοιμασίες για την μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Δράμας, την «Ονειρούπολη», έχουν μπει στην τελική ευθεία.

Πυρετωδώς ετοιμάζουν τα συνεργεία όλα τα τεχνικά ζητήματα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια (ξύλινες κατασκευές, φωτισμούς κλπ).
Με πολύ μεράκι στελέχη του Δήμου Δράμας και δημότες εθελοντές φροντίζουν για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των σπιτιών αλλά και γενικότερα του χώρου όπου θα αναπτυχθεί η «Ονειρούπολη».

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Δράμας σε αυτή την προσπάθειά του έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες δημότες εθελοντές, πολλούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής.
Η «Ονειρούπολη» θα λειτουργήσει φέτος για Πέμπτη χρονιά. Θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου 2008 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιανουάριου 2009. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη… ένα πραγματικό χωριό του Αη Βασίλη.
Το φετινό πρόγραμμα της Ονειρούπολης περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις και happening από την πρώτη έως την τελευταία μέρα, και πρωί και απόγευμα. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες με ειδική συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Δράμας.
Το ξεκίνημα λειτουργίας της Ονειρούπολης θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου, παραμονή της Αγ. Βαρβάρας, αφού προηγουμένως ο Αη Βασίλης με πολύ σεβασμό αφήσει το δικό του καραβάκι στη λίμνη με όλα τα παιδιά της πόλης. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 19.30. Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης θα παραδώσει το χρυσό κλειδί της Ονειρούπολης στον Αη Βασίλη και ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας Κώστας Μαρτάκης θα ανοίξει τις πύλες του ονειρεμένου χωριού με μια μοναδική συναυλία.

Πολλοί επώνυμοι ακόμα όμως θα περάσουνε από την σκηνή της Ονειρούπολης. Στις 12 και 13 Δεκεμβρίου ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα κάνει τα γυρίσματα της εκπομπής του, στις 13 Δεκεμβρίου το βράδυ επίσης η γνωστή παρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη σε ρόλο dj υπόσχεται ένα αξέχαστο πάρτι για όλους. Στις 22 Δεκεμβρίου οι γνωστοί ONAΡ θα παρουσιάσουν τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες τους. Υπάρχουν ακόμα μουσικές βραδιές με rock ‘n droll, με έντεχνη αλλά και ποπ μουσική και τραγούδια, κλασσική μουσική με πιάνο, βιολί, τσέλο κτλ., δεκάδες νεανικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, παραστάσεις «δρόμων» και πολλές ακόμα εκπλήξεις.
Βεβαίως η Ονειρούπολη φιλοξενεί δράσεις και εκπλήξεις τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους επισκέπτες της, στα δεκάδες ξύλινα σπίτια του παραμυθένιου χωριού. Φέτος είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι διοργανωτές υπόσχονται θερμή φιλοξενία όλων όσων θα βρεθούν στην πόλη μας αλλά και μια εικόνα παραμυθένια που δεν ξεχάσουν ποτέ.

http://www.oneiroupolh.gr

Ρεπορτάζ : Γιάννης Μπάνιος

πηγή kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου