Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Μήνυµα του βουλευτή κ. Χρήστου Αηδόνη Πολυτεχνείο: 35 χρόνια μετά...


Με φόντο την οικονοµική κρίση και τη φτώχεια, που εξαπλώνεται όλο και σε περισσότερους πολίτες της χώρας, γιορτάζεται σήµερα η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 73’.
Πέρασαν 35 ολόκληρα χρόνια.. Πολλά άλλαξαν από τότε. Ακόµη περισσότερα, όµως, είναι αυτά που εξακολουθούν να κρατούν επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε, το νόηµα της εξέγερσης του λαού µας κατά του χουντικού καθεστώτος της εποχής.
Τότε ήταν το αυθόρµητο ξέσπασµα ενάντια στο απολυταρχικό φασιστικό καθεστώς και τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο. Σήµερα είναι οι επιθέσεις των κυβερνήσεων και των οικονοµικών τραστ στο δικαίωµα της εργασίας, της δωρεάν εκπαίδευσης, της καταπάτησης των δηµοκρατικών δικαιωµάτων, της απαξίωσης των εθνών, της εξόντωσης του περιβάλλοντος.
Τα µηνύµατα µνήµης και φόρου τιµής των πολιτικών κοµµάτων και φορέων, όπως κάθε χρόνο, αµέτρητα. Η προσπάθεια ερµηνείας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ποικίλει.
Από ένα απλό πολιτικό «µνηµόσυνο» έως «πράξη, τα ιδανικά της οποίας εξακολουθούν να εµπνέουν και να καθοδηγούν». Από µήνυµα «αµφισβήτησης και θετικής διεξόδου» έως και κάλεσµα «σηµερινής ρήξης και της ανατροπής».

Μήνυµα του βουλευτή κ. Χρήστου Αηδόνη

Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χρήστος Αηδόνης µε αφορµή 35 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του λαού µας µε µπροστάρη την Νεολαία ενάντια στο τυραννικό καθεστώς της χούντας των συνταγµαταρχών απέστειλε το ακόλουθο µήνυµα:
«Η 17η του Νοέµβρη του ’73 έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων µας και έχει καταχωρηθεί στην νεότερη ιστορία µας ως Ηµέρα εξέγερσης του ελληνικού λαού για τις αξίες και τα ιδανικά που τον χαρακτηρίζουν: της ειρήνης, της ελευθερίας, της δηµοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης.
Ο φετινός εορτασµός της ιστορικής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, βρίσκει την χώρα µας µπροστά σε µια οικονοµική κρίση, όπου η απουσία οργανωµένου σχεδίου και προγραµµατισµού, επιβεβαιώνουν την αδυναµία και την ανυπαρξία της Κυβέρνησης, η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόµενα, ¨συµπαρασύροντας¨ και οδηγώντας τα µεσαία στρώµατα στην αβεβαιότητα, τα δε ασθενέστερα στρώµατα της κοινωνίας µας ανέργους, αγρότες, µισθωτούς και χαµηλοσυνταξιούχους σε καθεστώς έντονης ανασφάλειας, φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Τα οράµατα και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Δηµοκρατία - Ψωµί – Παιδεία – Ελευθερία παραµένουν επίκαιρα και διαχρονικά, είναι αυτά τα ιδανικά που µας εµπνέουν και µας καθοδηγούν.
«Το Πολυτεχνείο Ζει» και θα ζει άσβεστη η µνήµη του, στην καρδιά και στην συνείδησή όλων µας.
Τιµή και δόξα στους ήρωες αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την επικράτηση των πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών, των ατοµικών και συλλογικών ελευθεριών και δικαιωµάτων.»
Ρεπορτάζ : Γιάννης Μπάνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου