Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Απο την Κούλα Καρνετσή


Παγκόσμια ημέρα της καρδιάς.
Στην Μικρόπολη η καρδιά χτυπούσε όλη την εβδομάδα, γεμάτη δράσεις και εκδηλώσεις υγείας, με επίκεντρο την καρδιά .
Πρωταγωνιστές τα παιδιά και οι κάτοικοι του χωριού.
Εμπνευστές και διοργανωτές των εκδηλώσεων η αγαπημένη σε όλους μας γιατρός του χωριού κ. Φραγκούδη Φωτεινή και το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Μικρόπολης.
Πολλοί οι κάτοικοι του χωριού, που ανταποκρίθηκαν στην προτροπή και το κάλεσμα της γιατρού και του συλλόγου και πέρασαν από το αγροτικό ιατρείο .
Μιά εβδομάδα η γιατρός ακούραστη, εξέταζε ασθενείς, έκανε έλεγχο των ιατρικών φακέλων, της φαρμακευτικής αγωγής και των προβλημάτων υγείας των κατοίκων, έδινε παραπεμπτικά για περαιτέρω έλεγχο όπου χρειαζόταν, έκανε τεστ ΠΑΠ. στις γυναίκες.

Παρόντες στην διοργάνωση και οι παλαίμαχοι της Δόξας σε φιλικό αγώνα με την ομάδα του χωριού.
Η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά!
Η πιό όμορφη και πιό ελπιδοφόρα μέρα από όλες.
Εκεί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μικρόπολης, τα παιδιά του σχολείου , με τα κόκκινα μπλουζάκια και την καρδιά τυπωμένη πάνω στο στήθος τους, διδάχτηκαν και εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ και τις πληροφορίες που πρέπει να δώςουν, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Εκπαιδεύτηκαν κάνοντας συγχρόνως πρακτική άσκηση πάνω σε προσομοιωτές , για τον τρόπο εφαρμογής ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης) και χρήςη απινιδωτή, από τους εκπαιδευτές του ’’KIDS SAVE LIVES Τα παιδιά σώζουν ζωές"
Και ήταν τόσο όμορφα, τόσο συνεργάσιμα και τόσο δεκτικά στην μάθηση, που δεν μπορούσε κανείς να μην συγκινηθεί , βλέποντάς τα να κάνουν μαλάξεις στην καρδιά με τα μικρά και επιδέξια χεράκια τους και να δίνουν το φιλί της ζωής σε αναίσθητο ασθενή .
Ναι.... Οι γιαγιάδες του χωριού μπορούν να κοιμούνται ήσυχες, γιατί ακόμα και το εξάχρονο εγγόνι τους μπορεί να τις σώσει, καλώντας το ΕΚΑΒ για βοήθεια και δίνοντας σωστές πληροφορίες, γιατί τώρα ξέρει!
Τις δράσεις και εκδηλώσεις της εβδομάδας υγείας, έκλεισε το χορευτικό του συλλόγου .
Ένας κόκκινος κύκλος χορευτών, με τις καρδιες τους άσπρες, χαρούμενες και υγιείς,τυπωμένες πάνω στο στήθος,
χόρεψαν με την καρδιά τους,
για την καρδιά τους ,
για την καρδιά μας!
Θερμά συγχαρητήρια πρέπουν και ένα μεγάλο μπράβο στην γιατρό μας, στον πολιτιστικό σύλλογο της Μικρόπολης, στους εκπαιδευτές του "KIDS SAVE LIVES Τα παιδιά σώζουν ζωές"
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από ΚΑΡΔΙΑΣ εκ μέρους των κατοίκων του χωριού
Και του χρόνου, χωριανοί, με καρδιές ακόμα πιό γερές, ακόμα πιο ανοιχτές, γεμάτες αγάπη για τον άνθρωπο, απλωμένες σε όλα τα σοκάκια της Μικρόπολης.
Κούλα Καρνετσή.

πηγη i love mikropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου