Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ


O ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ (Ε.Ο.Μ.)
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.

Η δημιουργία του προγράμματος εθελοντισμού "Συμμετέχω" ,"Εθελοντική ομάδα Μικρόπολης Δράμας ΕΟΜ", έχει στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στο τοπικό διαμέρισμα μας.
Με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών δημιουργήθηκε ένας αξιόλογος πυρήνας που επιδιώκει να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα εθελοντών όλων των ηλικιών, που μπορεί να ενεργοποιηθεί σε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, προγράμματα πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος και σε έκτακτες ανάγκες που παρουσιάζονται στην περιοχή του Μενοικίου, του Φαλακρού όρους και της κοιλάδας του Αγγίτη ποταμού.

Ήδη ενδεικτικά προγραμματίζεται ένας αριθμός εθελοντικών δράσεων.
Η πρώτη με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικής συνοχής που περιλαμβάνει το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ» σε μία ετήσια γιορτή το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Η δεύτερη δράση, όπου εθελοντές και εθελόντριες του ΕΟΜ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με σειρά εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα με σκοπό τη βελτίωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Η τρίτη δράση αφορά την κοινωνική πρόνοια - αλληλεγγύη με την δημιουργία τράπεζας αίματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις μειονεκτικές ορεινές περιοχές μας.
Για την υλοποίηση των σκοπών και των δράσεων αυτών οι εθελοντές της ΕΟΜ υποστηρίζονται από Ν.Π.Δ.Δ. ή φυσικά πρόσωπα Ι.Δ και συνεργάζονται με όλους όσους στηρίζουν και αποδέχονται τον θεσμό της ανιδιοτελούς συμμετοχής και προσφοράς.
Η αναγκαιότητα για την ίδρυση της ΕΟΜ

Η ανάγκη για εκπόνηση Εθελοντικού Προγράμματος προέκυψε από την διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια λόγω κυρίως κοινωνικοπολιτικών συνθηκών απολέσθηκε σε μεγάλο βαθμό η κοινωνική αλληλεγγύη και η συνοχή μεταξύ των συγχωριανό μας έτσι όπως αυτή υπήρχε παλαιότερα και τη βιώσαμε στα δύσκολα παιδικά μας χρόνια. Αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει έντονος κοινωνικός κατακερματισμός τόσο μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιών όσο και μεταξύ των νεότερων.

Ο τόπος μας πραγματικά δεν του αξίζει τέτοια τύχη και όλοι μας επιθυμούμε να κρατήσουμε τους δεσμούς με τη Μικρόπολη όπου και να βρισκόμαστε βλέποντας την ταυτόχρονα προοδεύει κοινωνικά και οικονομικά διατηρώντας παράλληλα το περιβάλλον και τις φυσικές της ομορφιές.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η οικονομική και κοινωνική υστέρηση που περιήλθε η Μικρόπολη μας οδήγησε ώστε να αντιληφθούμε τις αδυναμίες μας να αξιολογήσουμε τις δυνατότητές μας και να προγραμματίσουμε την αξιοποίηση των ευκαιριών που μας δίνονται όσο ακόμα υπάρχει χρόνος πριν την οριστική κατάρρευση.

Έτσι με την πρωτοβουλία ορισμένων πολιτών ως πρώτη κίνηση αποφασίσθηκε η δημιουργία της ΕΟΜ με μία σειρά δράσεων που θα αναστρέψουν την πορεία και θα βελτιώσουν την κοινωνική συνοχή που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος.

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ

1) ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΕΛΕΝΗ
2) ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3) ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4) ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
5) ΑΒΡΑΑΜ ΙΩΑΝΝΗΣ
6) ΑΒΡΑΑΜ ΔΑΒΙΔ
7) ΑΒΡΑΑΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8) ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9) ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10) ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου