Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Χιόνια και προβλήµατα στην κυκλοφορία των οχηµάτων

Σοβαρά προβλήµατα προκάλεσε η ισχυρή χιονόπτωση που σηµειώθηκε χθες στη Δράµα, µε το βόρειο και δυτικό τµήµα του νοµού να πλήττονται περισσότερο από όλα τα άλλα, ενώ η κατακόρυφη πτώση της θερµοκρασίας η οποία άρχισε να γίνεται αισθητή από τις πρώτες πρωινές ώρες αναµένεται να επιδεινώσει και άλλο την κατάσταση.
Η χιονόπτωση που σηµειώθηκε ήταν κατά τόπους ιδιαίτερα σφοδρή, µε αποτέλεσµα στο µεγαλύτερο ορεινό και ηµιορεινό κοµµάτι του νοµού η κυκλοφορία των οχηµάτων να γίνεται µόνο µε αντιολισθητικές αλυσίδες.
Χιόνια και προβλήµατα στην κυκλοφορία των οχηµάτων
Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά σε διάφορες περιοχές, όπως το Λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου, την Προσοτσάνη, το Σιδηρόνερο και τον Βώλακα, ενώ αξίζει να σηµειωθεί ότι οι νιφάδες έκαναν την εµφάνιση τους και στην πόλη της Δράµας, δηµιουργώντας κλίµα ευφορίας στα παιδιά, τα οποία δεν έχασαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε χιονοπόλεµο.
Η θερµοκρασία, όµως, που επικρατούσε ήταν αρκετά υψηλή, µε αποτέλεσµα, η χαρά των µικρών να κρατήσει για λίγη ώρα, καθώς από το µεσηµέρι και µετά τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν.
Ωστόσο στο µεγαλύτερο τµήµα του νοµού η κατάσταση δεν άλλαξε και όσοι θέλησαν να κινηθούν προς Βώλακα και Χιονοδροµικό Κέντρο Φαλακρού, έπρεπε να έχουν µαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Αλυσίδες, επίσης, απαιτούνταν από το 12ο χιλιόµετρο της Επαρχιακής Οδού Δράµας – Σιδηρονέρου και µετά, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήµου Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και σε αυτό του Δήµου Προσοτσάνης.
Εν τω µεταξύ, µετά την επίσκεψη του χιονιά, νέα προβλήµατα αναµένεται να δηµιουργήσει η έλευση του παγετού, ο οποίος θα ενσκήψει σε όλη σχεδόν τη χώρα.
«Χαράς ευαγγέλια» για τους φίλους των χειµερινών αθληµάτων
Χαράς ευαγγέλια και για τους λάτρεις του σκι, καθώς το ύψος του χιονιού στο Χιονοδροµικό Κέντρο Φαλακρού έφτασε τα 40 εκατοστά στη βάση και τα 70 στην κορυφή.
Προειδοποίηση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Στο «ψυγείο» µπαίνει από σήµερα το µεγαλύτερο κοµµάτι της Ελλάδας, σύµφωνα µε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινοµένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι το τσουχτερό κρύο, οι βροχές και τα χιόνια, αρχικώς στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και αργότερα νοτιότερα και σε περιοχές µε χαµηλότερο υψόµετρο.
Ως προς τις χιονοπτώσεις, αναµένονται κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και σταδιακά σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά (υψόµετρο πάνω από 250 µέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 µέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από τα 400 µέτρα).
Ύφεση των φαινοµένων περιµένουµε από σήµερα το απόγευµα στη βόρεια Ελλάδα και µέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Πηγή: hxo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου