Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

«ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ»

Μικρόπολη 2.04.2008
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»
ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΔΕΡΕΤΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ»
Στη σημερινή μας εποχή την εποχή τις επικοινωνίας και της γνώσης δεν επιτρέπεται να μην είμαστε ενημερωμένη σε βασικά θέματα πρόληψης της υγείας μας.
Σήμερα η πρόληψη διαφόρων παθήσεων είναι ευκολότερη. Παρ’ όλα αυτά από αμέλεια ή άγνοια των κινδύνων που διατρέχουμε δεν φροντίζουμε ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να εμπλουτίζουμε ή να φρεσκάρουμε τη γνώση μας σε ζητήματα πρόληψης που αφορούν την υγεία μας.
Σε ότι αφορά τον γυναικείο πληθυσμό στην χώρα μας, ο οποίος αποτελεί το ακρογωνιαίο πληθυσμιακό κομμάτι της κοινωνίας μας, η ελλιπής ενημέρωση όσον αφορά τη διενέργεια των προληπτικών εξετάσεων είναι από τα χειρότερα στην προηγμένη Ευρώπη.
Στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Μενοικίου η αγροκτηνοτροφικές ασχολίες και οι συνθήκες της υπαίθρου φέρνουν σε περισσότερο δυσχερή θέση τη γυναίκα αγρότισσα η οποία μειονεκτεί των άλλων των αστικών κέντρων .
Στα πλαίσια της προσπάθειας ανάληψης κοινωνικών δράσεων προληπτικής ευθύνης, η Εθελοντική Ομάδα Μενοικίου διοργανώνει την Κυριακή 13 Απριλίου στην αίθουσα της Χριστινικής Εστίας στην Μικρόπολη Δράμας στις 11 το πρωί, εκδήλωση – ομιλία με τον κ. Χαράλαμπο Δερετζή Ιατρό Μαιευτήρα – Χειρούργο – Γυναικολόγο.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΟΜ


Αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου