Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Δύο νέες σύγχρονες γέφυρες στον ποταμό Αγγίτη

Τα εγκαίνια των δύο νέων γεφυρών στον ποταμό Αγγίτη, που συνδέουν την Προσοτσάνη με την Καλή Βρύση – Καλλιθέα και την Προσοτσάνη με τη Μικρόπολη – Χαριτωμένη, έγιναν από το Νομάρχη Δράμας, κ. Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη, παρουσία τού πρώην Υπουργού, κ. Μαργαρίτη Τζίμα.

Πρόκειται για δύο νέες σύγχρονες γέφυρες, οι οποίες αντικαθιστούν τις άνω των 70 ετών και αγνώστου φορτίου παλαιές γέφυρες, συνολικού προϋπολογισμού 1.633.034 Ευρώ.

Με τα έργα αυτά βελτιώνεται η γεωμετρία των δρόμων, καθώς και η ορατότητα των οδηγών, ενώ πλέον υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης δύο οχημάτων, σε αντίθεση με τις παλαιές όπου μπορούσε να περάσει μόνο ένα όχημα και, τέλος, βελτιώνεται και η αντοχή των γεφυρών και εξασφαλίζεται η ασφάλεια των διερχομένων.

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Βασίλειος Φατράλης, τόνισε τη σημασία τής αναβάθμισης του οδικού δικτύου τού Δήμου Προσοτσάνης με την κατασκευή των δύο γεφυρών και αναφέρθηκε στη συμβολή τού αείμνηστου Δημάρχου Προσοτσάνης, Γεωργίου Μακρή, στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Νομού Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος σημείωσε ότι με τις δύο αυτές γέφυρες που έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η ταχύτητα στην κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και γεωργικών μηχανημάτων.

Ακολούθως, ο Νομάρχης Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, αφού τόνισε ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων, αναφέρθηκε εν συντομία στα έργα που έχουν γίνει στο Δήμο Προσοτσάνης κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχη, όπως για παράδειγμα η κατασκευή τού δρόμου Πύργοι – Φαλακρό, Πετρούσα – Πύργοι, Προσοτσάνη – Σιλό, η κατασκευή και επέκταση σχολικών μονάδων, όπως το Νηπιαγωγείο Πετρούσας, το Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Προσοτσάνη, το γραφείο Σχολικού Συμβούλου στην Προσοτσάνη, οι εγκαταστάσεις κατασκηνώσεων, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, το αρδευτικό δίκτυο Γραμμένης και ο εκσυγχρονισμός τού δικτύου Καλλιθέας, η τάφρος Ανθοχωρίου, ο καθαρισμός τής κοίτης τού Αγγίτη και η κατασκευή πιστών εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας τού Τμήματος Οινολογίας, το οποίο θα λειτουργήσει στην Πετρούσα από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου