Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Κανένα πρόβλημα δε λύθηκε στο θέμα του νοσοκομείου... ΔΡΑΜΑΣ

Καµία εξέλιξη δεν έχει σηµειωθεί τις τελευταίες τρεις εβδοµάδες στα θέµατα του Νοσοκοµείου της Δράµας, το οποίο εξακολουθεί να είναι ακέφαλο, ενώ δεν έχει λυθεί και το θέµα της φαρµακοποιού.
Πρόκειται για δύο πολύ σηµαντικά θέµατα που παρόλη τη σοβαρότητα τους φαίνεται να αντιµετωπίζονται ελαφρά τη καρδία από τους αρµόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Οι εργαζόµενοι παλέυουν µε νύχια και µε δόντια για να κρατήσουν το νοσοκοµείο ανοικτό.
Τρεις εβδοµάδες µετά το έκτακτο Νοµαρχιακό Συµβούλιο στο οποίο παρέστη και ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ κ. Δελής, κανένα από τα επείγοντα ζητήµατα για την λειτουργία του Νοσοκοµείου δεν έχει επιλυθεί, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ηµέρες πριν από το Νοµαρχιακό Συµβούλιο είχε αναγκαστεί σε παραίτηση η διοικήτρια κα Βούλη Δηµοπούλου της οποίας ο αντικαταστάτης ακόµα δεν έχει διορισθεί µε αποτέλεσµα να διεκπεραιώνονται υποθέσεις του Νοσοκοµείου από τον αρχαιότερο τον γιατρών κ. Σπύρο Κύρτση, ο οποίος όµως από την περασµένη εβδοµάδα δεν αναλαµβάνει πλέον την ευθύνη εφ όσον δεν λύνεται το θέµα του διοικητή. (Σχετική καταγγελία της επιτροπής Δράµας του ΣΥΡΙΖΑ στη σελίδα 4)
Την ίδια ώρα ανεπίλυτο είναι και το θέµα του φαρµακοποιού καθώς η υπάλληλος που διατάχθηκε από τον διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ κ. Δελή να επιστρέψει από τις 30 Σεπτεµβρίου στη θέση της, δεν επιστρέφει και το κενό στην οργανική για τη λειτουργία του νοσοκοµείου θέση παραµένει, µ ε όλα τα προβλήµατα που συνεπάγεται.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άµεσα λύσεις στα δύο αυτά ζητήµατα που είναι επείγοντα καθώς γεννούν µια σειρά από σοβαρά προβλήµατα και να
Οι εργαζόµενοι εν τω µεταξύ συµµετέχουν στην αυριανή πανεργατική απεργία και µεταξύ των άλλων αιτηµάτων διατυπώνουν για άλλη µια φορά την αγωνία τους για τη συνέχιση αυτού του ιδιότυπου καθεστώτος στην λειτουργία του νοσοκοµείου. Ακόµα παίρνουν θέση υπέρ της ένταξης του νοµού µας στις παραµεθόριες περιοχές και την χορήγηση του σχετικού επιδόµατος τόσο στους εργαζόµενους του δηµόσιου όσο και του ιδιωτικού τοµέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωµατείου των εργαζοµένων του Γενικού Νοµαρχιακού
Νοσοκοµείου Δράµας:
Ανακοίνωση του Σωµατείου των Εργαζοµένων


Συναδέλφισες-συνάδελφοι
Στις 9/10/08 κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία µε την οποία και ό Ν.Σερρών
εντάσσεται στις παραµεθόριες περιοχές, µε την ταυτόχρονη χορήγηση του αντίστοιχου µηνιαίου επιδόµατος των 120 ευρώ. Συνεχίζεται έτσι η κατάφωρη αδικία που καταδεικνύει ακόµη µία φορά την µεγάλη υποβάθµιση που συνεπάγεται για το Νοµό µας και κατ' επέκταση για τους πολίτες του. Προστίθεται έτσι µία ακόµη αρνητική εξέλιξη µε ευθύνη των κρατούντων και ειδικότερα. στο χώρο του
Νοσοκοµείο (φαρµακείο, κρίσεις γιατρών και άλλου προσωπικού .προσλήψεις κλπ). Παρέµπιπτοντως ,πέρυσι λίγες ηµέρες πριν τις εκλογές ΚΑΙ ο Νοµός Πέλλας εντάχθηκε στις παραµεθόριες περιοχές στα πλαίσια της ίσης µεταχείρισης µε όµοιες περιοχές.
Πιστέυει κανείς ότι ο Νοµός Δράµας είναι σε καλύτερη µοίρα από τους πιο πάνω .
Νοµούς και δεν συµπεριλαµβάνεται;
Πιστεύει κανείς ότι ο Ν. Δράµας και οι κάτοικοι του δεν βιώνουν τις καθηµερινές οικονοµικές δυσκολίες;
Πιστεύει κανείς ότι ο Ν. Δράµας δεν κατέχει µια από τις πρώτες θέσεις στον τοµέα της ανεργείας;
• Πιστεύει κανείς ότι στο Ν.Δράµας ΔΕΝ κλείνουν καθηµερινά επιχειρήσεις
(ΣΤΑΛΚΟ, ΣΟΦΤΕΞ, ΒΩΞΙΤΕΣ κλπ);
Πιστεύει κανείς ότι ο Ν,Δράµας ΔΕΝ είναι παραγκωνισµένος και ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ από τους κεντρικούς άξονες παρά το γεγονός ότι άνοιξε το. Τελωνείο της Εξοχής;
Επειδή εµείς πιστεύουµε ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω κι' άλλα τόσα και για λόγους ισονοµίας και ίσης µεταχείρισης,
Το Σωµατείο "Εργαζοµένων στο Νοσοκοµείο της Δράµας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να ενταχθεί ΚΑΙ ο Ν.Δράµας στις παραµεθόριες περιοχές έτσι ώστε:
Να ενισχυθεί το οικογενειακό εισόδηµα των εργαζόµενων γιατί αυτοί αποτελούν την κύρια ραχοκοκαλιά της οικονοµία; της αγοράς.
Να µειωθεί η φορολόγηση των εργαζόµενων στον ευρύτερο Δηµόσιο τοµέα αλλά και στις επιχειρήσεις του Ιδ. Τοµέα που δραστηριοποιούνται στο Νοµό µας,
Να υπάρξει ποσοστιαία έκπτωση από τα τραπεζικά δάνεια κατοικίας καθώς επίσης και από τα επιχειρηµατικά δάνεια.
Να θεσπισθούν κίνητρα για τη δηµιουργία νέων επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας στο Νοµό.
Να χαρακτηρισθεί ο χώρος του Νοσοκοµείου επικίνδυνος και ανθυγιεινός ΤΩΡΑ.
Να τοποθετηθεί ΤΩΡΑ Διοίκηση στο Νοσοκοµείο και να επιστρέψει ΤΩΡΑ η φαρµακοποιός έτσι ώστε να λειτουργήσει το Φαρµακείο και να τελειώνει η συνεχιζόµενη ΑΝΩΜΑΛΙΑ.
Στα πλαίσια αυτά καλούµε όλους τους εργαζόµενους του Νοσοκοµείου,να συσπειρωθούν γύρω από το Σωµατείο µας και να συµµετέχουν µαζικά και
αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 21/10/2008 και ώρα 10 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Δράµας για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων και δίκαιων αιτηµάτων µας.
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισµούς Σωµατείο Εργαζοµένων του Νοσοκοµείου


Ρεπορτάζ : Γιάννης Μπάνιος
Πηγή : hxo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου