Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Προσωπικότητες και πανελλαδικό ενδιαφέρον στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολυτέκνων




Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριό της διοργάνωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος μετά από σχετική πρωτοβουλία του συλλόγου πολυτέκνων της Δράμας το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.
Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Παιδί και Παιδεία» με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου δεν αφορούσαν μόνο τους πολύτεκνους, αλλά τους γονείς εν γένει, όπως και τους εκπαιδευτικούς, αφού αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με την παιδική και εφηβική ηλικία, τη διατροφή των παιδιών, θέματα ψυχαγωγίας, καταναλωτή, αθλητισμού και περιβαλλοντικής παιδείας, διαδίκτυο, και πολλά άλλα.
Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα. ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση κατά την έναρξή της. Οι σχετικές εισηγήσεις των επί μέρους θεμάτων έγιναν από έγκριτους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και άλλους διακεκριμένους ομιλητές. Εντύπωση προκάλεσε η αθρόα συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων πολυτέκνων από κάθε γωνιά της Ελλάδας την Κύπρο αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη….
Στην έναρξη του συνεδρίου αναπτύχθηκε ομιλία με θέμα Παιδί και παιδαγωγία: προετοιμάζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες της επόμενης γενεάς από τον Στάφαν Νίλσον. Εξάλλου θέματα όπως οι γονείς ως φορείς παιδείας από την Δρ. Λυδία Αμπόνη, Σχολική Σύμβουλο. «Παιδεία και εκπαίδευση» από τον Δρ. Γ. Τσακαλίδη Σχολικό Σύμβουλο. «Η διατροφική παιδεία: παραδοσιακή διατροφή των παιδιών με τον Δρ. Αντώνη Καφάτο, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. «Ψυχαγωγία και Παιδεία» του Δρ. Παύλου Νταφούλη, Στρ. Ψυχίατρου – Ψυχοθεραπευτή. Το δεύτερο κομμάτι περιελάμβανε την παιδία των εφήβων και θέματα όπως «Περιβαλλοντική-οικολογική παιδεία» με την Ήρα Βαλσαμάκη, Αντιδήμαρχο Αθηναίων, Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων. «Πολιτική Παιδεία» από την Φεβρωνία Πατριανάκου, Βουλευτή της ΝΔ. Το θέμα «Διαδίκτυο και Παιδεία» από τον Δρ. Δημήτριο Σταμούλη, Στέλεχος Τραπέζης, Επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενώ το τρίτο μέρος του συνεδρίου είχε να κάνει με τα είδη της παιδείας και στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκαν θέματα όπως η «Ιστορική & θρησκευτική Παιδεία» από τον Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα. «Μουσική Παιδεία» από τον Αντώνη Γιαμβριά, Μουσικό Διευθυντή του Μουσικού Τμήματος Φ. Σ. «Παρνασσός» και βέβαια το θέμα «Γλωσσική Παιδεία» που αναλύθηκε από τον κ. Στέλιο Παπαθεμελή, τ. Υπουργό, Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αναγέννησης».Το πρωί της; επόμενης ημέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ και στο κέντρο της Δράμας με αναχώρηση προς Μικρόπολη Δράμας 08:30 Έγινε εκκλησιασμός στον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού Μικρόπολης.
Ενώ εντυπωσιακή για τους 250 και πλέον φιλοξενούμενους συνέδρους και συνοδούς ήταν η ξενάγηση στο Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη και η περιήγηση στα πρώτα 500 περίπου μέτρα του μοναδικού αυτού φυσικού μνημείου των 30.000 ετών με τα πλούσια παλαιοντολογικά ευρήματα.


Ρεπορτάζ : Γιάννης Μπάνιος
Πηγή : ergasia-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου