Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Δύο νέα τμήματα στα ΤΕΙ Δράμας

Τη δημιουργία δύο νέων τμημάτων του ΤΕΙ Δράμας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τον ακριτικό νομό όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Στυλιανίδης μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης όλων των τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Δράμας ανακοίνωσε ότι δύο νέα τμήματα, Τεχνολογίας και Βιοτεχνολογίας, θα λειτουργήσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το έργο και τη λειτουργία του ΤΕΙ Δράμας. Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο προσεχές διάστημα θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αυτονομία του ιδρύματος το οποίο διοικητικά υπάγεται στο ΤΕΙ Καβάλας.

Απαντώντας στο αίτημα των τοπικών φορέων για ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών, κ. Στυλιανίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στα προσεχή τέσσερα χρόνια και αφού πρώτα γίνει ένας καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος προγραμματισμός.

Ο νομάρχης Δράμας, Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη κατασκευής τεσσάρων νέων δημοτικών σχολείων στο Νομό Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 €, καθώς επίσης και την κατασκευή ισάριθμων γυμνασίων συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 €.

Για τα παραπάνω σχολεία ο νομάρχης σημείωσε πως υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα, ενώ έχουν εκπονηθεί μελέτες και για τις οκτώ σχολικές μονάδες, η κατασκευή των οποίων, όπως είπε, κρίνεται απαραίτητη λόγω της μεγάλης αύξησης πληθυσμού της πόλης της Δράμας, αλλά και κωμοπόλεων του νομού.

Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός εγκαινίασε το νέο νηπιαγωγείο Πετρούσας και το νέο δημοτικό σχολείο Προσοτσάνης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλη Γιαννόπουλο, και λίγο αργότερα το μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο. Νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφθεί και το μητροπολίτη Δράμας Παύλο.

Το πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του υπουργού στη Δράμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο εργοτάξιο τού υπό ανέγερση ΕΠΑΛ στο Κάτω Νευροκόπι.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Μπάνιος
Πηγή : Kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου