Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ο Δημήτρης Τσορούμογλου Γενικός αρχηγός της Δόξας Δράμας

Συνέντευξη του Γενικού Αρχηγού της Δόξας Δράμας Δημήτρη Τσορούμογλου



Θέλοντας να ενηµερώσουµε αντικειµενικά τον φίλαθλο κόσµο της Δράµας, για το τι µέλει γενέσθαι µε το θέµα Δόξα και το που βρισκόµαστε, όσον αφορά τα έργα, ποια η πρόοδος τους, ποια τα σχέδια των διοικούντων για τον Καστρινό, βρεθήκαµε το απόγευµα της Παρασκευής 15 Μαΐου στα γραφεία του Γ.Σ.Δόξα. Αυτό που αντικρίσαµε, ήταν παντού χαλάσµατα, εργάτες να δουλεύουν ακατάπαυστα, ακόµα και κάτω από αρκετή ζέστη, ώστε όλα να τα έργα να τελειώσουν στην ώρα τους. Για τους δυσκολόπιστους, υπάρχουν και φωτογραφίες που τραβήξαµε και δείχνουν, το πως διαµορφώνονται οι χώροι των αποδυτηρίων, του µουσείου και γενικότερα, η δουλειά που γίνεται σε όλους τους τοµείς, µέσα και έξω από το γήπεδο, µε καθοδηγητή, χρηµατοδότη και παρόντα και τον κ.Νικολαίδη. Για όλα τα ζητήµατα που απασχολούν τη Δόξα αλλά και τον Καστρινό, συζητήσαµε µε τον Γενικό Αρχηγό του Γ.Σ.Δόξα και Πρόεδρο του Καστρινού Δηµήτρη Τσορούµογλου. Ο Πρόεδρος του Καστρινού, τόνισε µεταξύ άλλων, πως τα έργα προχωρούν µε γοργούς ρυθµούς, ανέφερε ακόµα, πως σε δεκαπέντε ηµέρες το πολύ, θα ανακοινωθεί το όνοµα του προπονητή της Δόξας, ενώ τέλος τόνισε πως όσον αφορά τον Καστρινό, η Ακαδηµία των µαυραετών, από τη νέα σεζόν, θα έχει την οικονοµική στήριξη όλων των µελών του Γ.Σ. Δόξα.
Οι οµάδες στήριξης, αποτελούνται από κάποιους ανθρώπους από το Δ.Σ. και από συνεργάτες-µέλη του Γ.Σ.Δόξα, που θα θέλουν να βοηθήσουν την οµάδα µας. Αυτό, µπορούν να το κάνουν, στηρίζοντας το κάθε τµήµα, συνεδριάζοντας µεταξύ τους, συζητώντας και βρίσκοντας λύσεις σε κάθε πιθανό πρόβληµα που υπάρχει. Για παράδειγµα, υπάρχει το τµήµα που ασχολείται µε τις διαφηµίσεις, µε τους χορηγούς, µε τις Ακαδηµίες και πάει λέγοντας…Και για να είναι το σχήµα αρκετά ευέλικτο, αποτελούνται από πέντε άτοµα, ώστε η δουλεία, να γίνεται ακόµα καλύτερα.
Πως γράφεται κάποιος, µέλος του Γ.Σ.Δόξα, τι χρήµατα χρειάζονται και ποια είναι τα δικαιώµατα του, αφότου κάνει την εγγραφή του;
Για να γίνει ένας φίλαθλος, µέλος του Γ.Σ. Δόξα, χρειάζεται να συµπληρώσει µια αίτηση και να δώσει ένα παράβολο των είκοσι ευρώ, που είναι η ετήσια συνδροµή. Μετά από ένα χρόνο, µπορεί να έχει το δικαίωµα του εκλέγειν και του εκλέγεστε. Πάντως, όποιος είναι µέλος της Ερασιτεχνικής Δόξας, µπορεί να παραβρίσκεται σε γενικές συνελεύσεις ή συνεδριάσεις, να λέει τη γνώµη του και γενικότερα, να µπορεί να παρακολουθεί και να επεµβαίνει στις αποφάσεις της διοίκησης, που είναι κάτι πολύ σηµαντικό. Όσο περισσότερα µέλη στο Γ.Σ. Δόξα, τόσο µεγαλύτερη δύναµη θα έχει η οµάδα.
Από την ηµέρα των εκλογών και έπειτα, έχουν γραφτεί νέα µέλη στην Ερασιτεχνική; Υπάρχει από την πλευρά σας, κάποιος συγκεκριµένος αριθµός σα στόχος;
Αυτή τη στιγµή, υπάρχουν γύρω στα 850 µέλη. Πριν τις εκλογές, ήµασταν 715 µέλη, ενώ ήδη τώρα µετράµε σύνολο 850, µε στόχο να ξεπεράσουµε τα χίλια. Σιγά-σιγά, βλέπουµε, πως η απήχηση του κόσµου µεγαλώνει και αυτό µας κάνει να γινόµαστε ακόµα πιο δυνατοί. Ο στόχος µας, είναι το σύνθηµα, όσο πιο πολύ, τόσο το καλύτερο. Μακάρι να ερχόταν και όλη η Δράµα, να γραφτεί, για να δούνε και µε τα µάτια τους, το έργο που γίνεται.
Ποια είναι η αντίδραση των φιλάθλων που συναντάτε στο δρόµο, απέναντι στη διοίκηση του Γ.Σ. Δόξα και το έργο που επιτελεί; Βλέπουν µε θετικό µάτι, αυτό το νέο ξεκίνηµα;
Πιστεύω ότι επικροτούν το νέο ξεκίνηµα που κάνουµε, αν και βέβαια, υπάρχουν και αρκετοί επιφυλακτικοί, µια και τα τελευταία χρόνια, είδαν και έζησαν πολλά αρνητικά σε αυτή την οµάδα. Υπάρχουν, πολλά θετικά σχόλια, αλλά φυσικά και αρνητικά, από ορισµένους επικριτές, δείχνοντας µας, πως ένα νόµισµα, πάντοτε έχει δυο όψεις.
Πολλοί, λένε ότι επειδή δε µιλάτε σα διοίκηση και δε τάζετε λαγούς µε πετραχήλια, ότι και καλά, δε γίνονται έργα. Τι έχετε να απαντήσετε σε όλους αυτούς;
Ο στόχος της διοίκησης από την αρχή, ήταν και είναι, πολύ δουλειά, χωρίς λόγια. Σύντοµα, θα καταλάβουν πως κάνουν κακό, πρώτα στον εαυτό τους και µετά στην οµάδα. Σε όλους αυτούς, έχω να πω, πως είναι άδικοι, όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγµή και όλοι αυτοί, δε πρέπει να µιλάνε, αλλά τώρα που τα έργα προχωρούν, να σέβονται καταστάσεις. Εξάλλου, µη ξεχνάµε, πως το τι γίνεται στο ζήτηµα των έργων, θα το δούνε όλοι και δεν είναι κάτι που κρύβεται. Τότε και αυτοί που κατακρίνουν, θα πειστούν πραγµατικά, για το τι µπορούµε να κάνουµε και πιστεύουµε, θα σιωπήσουν από µόνοι τους.
Να πάµε λίγο, στα έργα που γίνονται στο γήπεδο, τα αποδυτήρια και τους γύρω χώρους. Σε τι στάδιο βρισκόµαστε και ποια έργα κοντεύουν να τελειώσουν και ποια αποµένουν να µας πείτε.
Εδώ και δυο µήνες περίπου, ξεκινήσανε τα έργα στο γήπεδο, µε πρωτοβουλίες του κ.Νικολαϊδη και χρηµατοδότη τον ίδιο. Από εκεί και πέρα, ήρθε το πέσιµο του µαντρότοιχου στην πλευρά των νεκροταφείων, αλλά ήδη έχει επισκευαστεί. Έχουν γίνει εργασίες, στα κάγκελα στα οποία, µειώθηκε το ύψος τους, για να µπορεί ο φίλαθλος να βλέπει ποδόσφαιρο πιο άνετα. Πραγµατοποιήθηκε η ανακατασκευή και των δυο γηπέδων (κανονικού και βοηθητικού), όπου στο ένα έγινε επανασπορά, ενώ στο άλλο σε µια εβδοµάδα µε δέκα µέρες από τώρα που µιλάµε θα µπει το καινούργιο χόρτο, που θα βοηθήσει τους παίκτες, να παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν τον φόβο των τραυµατισµών, να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους. Άρα, µέχρι τις 25 Μαΐου, θα είναι καταπράσινο, το µεγάλο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, ανακατασκευάστηκαν όλα τα αποδυτήρια, µιλώντας για ριζικές αλλαγές και το µόνο που µένει είναι το καθάρισµα. Όπως είδατε, δηµιουργείται ένας τεράστιος χώρος, που θα είναι το µουσείο της οµάδας, όπου θα είναι ο καλύτερος της Ελλάδος, λόγω του ότι η ιστορία της Δόξας είναι πολύ µεγάλη και το συλλεκτικό υλικό τεράστιο. Στη διεκπεραίωση των εργασιών που προείπα, βοήθησαν, η Νοµαρχία Δράµας µε τα µηχανήµατα που µας διέθεσε και τους ευχαριστούµε, καθώς και ο Δήµος, που ήταν και είναι πάντα δίπλα µας.
Να περάσουµε στο ποδοσφαιρικό τµήµα που είστε και ο αρµόδιος, ως υπεύθυνος εκεί. Τι γίνεται όσον αφορά το θέµα αυτό;
Σας ρωτάω, γιατί ακούστηκαν πολλά ονόµατα προπονητών και ο κόσµος θέλει να µάθει, έχει αγωνία σε ότι αφορά αυτό το ζήτηµα.
Εδώ και δυο µήνες, δουλεύουµε εγώ και οι συνεργάτες µου, πάνω στο ποδοσφαιρικό τµήµα, σε συνεργασία µε τη διοίκηση και τους κ.Νικολαίδη και Παπαπέτρου. Δεν έχουν ανακοινώσει όνοµα προπονητή µέχρι σήµερα που µιλάµε, αλλά, πλησιάζουµε το στόχο µας. Θέλω να ξέρετε, πως σα ποδοσφαιρικό τµήµα, έχουµε δώσει, γραπτή αίτηση προς το Δ.Σ. µε κατάθεση σε αυτούς, δυο ονοµάτων δραµινών προπονητών και είµαστε κοντά στο να τελειώσει το θέµα του προπονητή. Πιστεύω πως σε 15 µέρες το πολύ, θα έχει ανακοινωθεί το όνοµα του προπονητή. Ο τεχνικός που θα αποκτηθεί, δε θα είναι από τις τοπικό µας πρωτάθληµα, αλλά πιθανόν, από µεγαλύτερη κατηγορία. Θα έρθει στη Δόξα, κάνοντας συµβόλαιο τουλάχιστον τριών ετών, µετά από εισήγηση του κ.Νικολαίδη και του Διοικητικού Συµβουλίου για να µπορέσει να δουλέψει την οµάδα µας σωστά.
Όσον αφορά, τη στελέχωση της οµάδας µε ποδοσφαιριστές, έχει γίνει κάποια νύξη σε παίκτες είτε παλιούς της Δόξας, είτε γενικότερα σε κάποιους παίκτες, ή περιµένετε να τελειώσουν τα πρωταθλήµατα και µετά;
Δε µπορούµε να πλησιάσουµε κανένα ποδοσφαιριστή, µια και οι περισσότεροι, παίζουν σε οµάδες και δε θα ήθελε η Δόξα µε την ιστορία που έχει, να κατηγορηθεί, ότι χαλάει τις ισορροπίες της µε άλλα σωµατεία. Από τη στιγµή που θα τελειώσουν τα πρωταθλήµατα, θα απευθυνθούµε σε όλα τα παιδιά που ήταν στην οµάδα πέρσι, για να ξαναγυρίσουν πρώτα αυτοί πίσω. Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε και δηµόσια τον προπονητή της Μικτής, τον Θεόδωρο Παντελίδη, που µας έδωσε µια λίστα µε παίκτες, που θα µπορούσαν να αγωνιστούν στη Δόξα και τον Καστρινό. Έχουµε πολλά σχέδια στο µυαλό µας, αλλά όλα θα γίνουν, σε συνεργασία µε τον προπονητή, όταν αυτός έρθει στο σύλλογο.
Να σας ρωτήσω, ποιο είναι το µπάτζετ που αναµένεται να διατεθεί από τη διοίκηση για τη στελέχωση όλου του ποδοσφαιρικού τµήµατος;
Έχουµε καταθέσει σα πρόταση, ένα ποσό της τάξεως των 405.000 Ευρώ, που µπορεί να ακούγεται για τη Δ´ Εθνική τραβηγµένο, αλλά εµείς έτσι θεωρήσαµε, ότι πρέπει να δουλέψει ο σύλλογος ώστε, να λέµε ότι κινούµαστε από τώρα σε επαγγελµατικά πλαίσια. Είπαµε την πρόταση µας στο Δ.Σ. και στους κ.κ. Νικολαίδη και Παπαπέτρου, οι οποίοι µε ευχαρίστηση είδανε πως είµαστε νοικοκυρεµένοι σε αυτά που ζητάµε και αν και δεν συζητήθηκε ακόµα, είµαστε αισιόδοξοι. Εµείς, για να λειτουργήσουµε σωστά, θα πρέπει να έχουµε κάποιες προϋποθέσεις, γιατί χρειάζονται πολλά άτοµα για τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τµήµατος.
Ακούγεται, πως η οµάδα της Δόξας, θα ξεκινήσει το πρωτάθληµα της Δ´ Εθνικής, µε µείον βαθµούς. Τι πληροφόρηση έχετε για αυτό το ζήτηµα;
Ευελπιστούµε, πως οι µείον βαθµοί που θα ξεκινήσουµε, δε θα είναι τόσο πολλοί. Πιστεύουµε, ότι θα είναι αρχίσουµε το πρωτάθληµα από µείον τρείς µέχρι έξι πόντους. Αυτό το στηρίζουµε βάση του ΚΑΠ και θα ξεκινήσουµε µε τους βαθµούς που προείπα. Είτε αρχίζαµε από το µηδέν, είτε µε αυτούς τους βαθµούς, ο στόχος µας, είναι και πάλι η κατάκτηση του πρωταθλήµατος και η άνοδος και πάλι στις επαγγελµατικές κατηγορίες.
Η άποψη σας για τον κ.Νικολαίδη, ποια είναι; Σας ρωτάω, γιατί τον ζείτε καθηµερινά στην οµάδα.
Ο άνθρωπος αυτός, δίνει τον καλύτερο του εαυτό εδώ µέσα στην οµάδα, δε µιλάει γενικότερα πολύ και του αρέσει να µιλάει µε τα έργα του και όχι µε λόγια και υποσχέσεις. Εµείς, τον ευχαριστούµε που είναι κοντά µας και θα πάνε όλα καλά. Είµαστε αισιόδοξοι, πως σε µερικά χρόνια, η οµάδα µας, θα βρίσκεται εκεί που της αξίζει.
Να πάµε και στην µεγάλη σας αγάπη, τον Καστρινό. Πως είδατε τη φετινή πορεία του συλλόγου;
Όπως γνωρίζετε, ο Καστρινός αποτελείται από πολύ νεαρά παιδιά, είναι στα τµήµατα υποδοµής της Δόξας. Είµαι τρία χρόνια Πρόεδρος σε αυτό το σύλλογο και πιστεύω, ότι η οµάδα µας, διαπρέπει µε όλα όσα έχει πετύχει, αν αναλογιστούµε για τι ηλικίες ποδοσφαιριστών µιλάµε. Έχουµε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήµατος φέτος, όπως και την προηγούµενη χρονιά και γενικότερα, γίνεται µια δουλειά σε βάθος και διάρκεια χρόνου. Η οµάδα µας, βγάζει ταλέντα και αυτά, πρέπει να µένουν στη Δόξα, στελεχώνοντας τη µεγάλη οµάδα. Φέτος, ήταν µια δύσκολη χρονιά, γιατί από την προπέρσινη σεζόν και µετά, είχαµε αλλαγή της ενδεκάδας του συλλόγου κατά συντριπτικό ποσοστό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αγωνίστηκαν απέναντι σε παραδοσιακούς συλλόγους του τοπικού µας ποδοσφαίρου και τα πήγαν πολύ καλά.
Υπάρχουν κάποια σχέδια στην οµάδα του Καστρινού για τη νέα χρονιά;
Θέλουµε να πάρουµε ορισµένα ταλέντα του νοµού, ενισχύοντας το σύλλογο του Καστρινού, να είναι γεννηθέντες το 1992 και 1993 µας ενδιαφέρει. Και µε την προσπάθεια τους, να είναι ο Καστρινός, το σκαλοπάτι για να αγωνιστούν στη µεγάλη οµάδα της Δόξας.
Πρόκειται να προωθηθούν τη νέα σεζόν στη Δόξα και το πρωτάθληµα της Δ´ Εθνικής, κάποιοι ποδοσφαιριστές από τον Καστρινό;
Ναι, θα ανεβάσουµε ορισµένα παιδιά στη Δόξα. Έχουµε έρθει σε επαφή µε Προέδρους οµάδων, που µε τη στήριξη τους, θα µας βοηθήσουν, να πάρουµε τα νεαρά ταλέντα που σας είπα πιο πάνω τα οποία, θα αγωνίζονται αρχικά στον Καστρινό και στη συνέχεια, οι καλύτεροι, θα παίζουν στη µεγάλη οµάδα της Δόξας.
Ο προπονητής θα παραµείνει ο ίδιος, ή θα υπάρξει αλλαγή τεχνικού στην οµάδα;Ποιες είναι οι σκέψεις σας πάνω σε αυτό το θέµα;
Δεν έχουµε συζητήσει ακόµη, αλλά αυτό, θα γίνει, µέσα στον Ιούνιο. Πάντως, είµαστε πολύ ευχαριστηµένοι από τον κ. Βασίλη Νικολαίδη, που δούλεψε πολύ σωστά. Πλέον, από τη νέα σεζόν, εγώ θα είµαι στην οµάδα, αλλά την οικονοµική στήριξη, θα έχει ο Γ.Σ.Δόξα, όπως πρέπει να γίνει. Όλα τα παιδιά του συµβουλίου, θα είµαστε δίπλα στον Καστρινό και πιστεύω πως θα πάµε καλά.
Η ενασχόληση σας µε το ποδόσφαιρο, ως παράγοντας και πρόεδρος, τι σας έχει διδάξει; Θεωρείται, ότι βγήκατε ωφεληµένος ή χαµένος που ασχοληθήκατε µε τον ερασιτεχνικό αθλητισµό;
Είµαι 21 χρόνια παράγοντας, ξεκινώντας από τη Δόξα Μικρόπολης, από το χωρίο µου και είναι η τρέλα που σε κάνει να ασχοληθείς µε το ποδόσφαιρο. Πέρα από την ευχαρίστηση που νιώθεις για τι το θέλει η ψυχή σου, στο τέλος, νιώθεις πίκρα. Ακούς λόγια που δε θα έπρεπε και χρειάζεται να έχεις µεγάλο στοµάχι να τα αντέχεις, αλλά είναι το χόµπι και η αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο. Αγαπώ το άθληµα αυτό και τη Δόξα, όντας χρόνια στο πλευρό της και κάνουµε εργασιοθεραπεία από τα πικρά λόγια που ακούµε, αλλά έτσι είναι η ζωή.
Τέλος, τι θα θέλατε να πείτε στον κόσµο της Δόξας, που διψάει για να δει το σύλλογο ψηλά;
Θέλουµε, όλοι οι φίλαθλοι της Δόξας, να µας δείξουν εµπιστοσύνη, να ξέρουν ότι είµαστε πολύ καθαροί σα συµβούλιο, ότι µας πλαισιώνουν δυο σωστοί επιχειρηµατίες που δίνουν την ψυχή τους για το σύλλογο, µε έργα πνοής για την οµάδα, που δε ξανάγιναν τόσα χρόνια. Να κάνουν υποµονή, να µας δώσουν πίστωση χρόνου και να είναι σίγουροι, πως θα δουν τη Δόξα, εκεί που στοχεύουµε όλοι µας και της αξίζει.


Συνέντευξη: Αντώνης Μπαρμπαρής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου