Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ποδηλατικοί Αγώνες 2008

4οι Διεθνείς, Λαϊκοί Ποδηλατικοί Αγώνες 2008
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 και ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2008



4οι Διεθνείς, Λαϊκοί Ποδηλατικοί Αγώνες 2008 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 και ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2008
Η διεξαγωγή των ποδηλατικών αγώνων είναι μια προσπάθεια του Δήμου Προσοτσάνης και του Α.Ο. Προσοτσάνης για την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή του Μενοικίου όρους και της κοιλάδας του Αγγίτη ποταμού. Ο χαρακτήρας των αγώνων είναι λαϊκός με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων αποδέχονται τους όρους και δηλώσουν συμμετοχή. Θα διεξαχθούν συνολικά 2 αγώνες σε ένα διήμερο, στις 17 και 18 Μαΐου για τους φίλους του ποδηλάτου βουνού και της περιπέτειας σε φυσικό περιβάλλον. Το είδος των αγώνων καθώς και οι κατηγορίες των αθλητών που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να καλύψουν όλες σχεδόν τις απαιτήσεις των φίλων της ποδηλασίας στο βουνό. Παράλληλα οι διοργανωτές θα παρέχουν σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής περιηγήσεις σε αξιοθέατα της περιοχής και εκδηλώσεις ψυχαγωγίας. Ένας ξεχωριστός οδηγός που διατίθεται από τους διοργανωτές είναι και η σελίδα των αγώνων στο διαδίκτυο Ο οδηγός αυτός παρέχει στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για το πώς θα φθάσουν στην Προσοτσάνη, που μπορούν να φάνε, να κοιμηθούν, να διασκεδάσουν , κάνοντας χρήση των σχετικών εκπτώσεων που έχουν πετύχει γι' αυτούς οι διοργανωτές. Ειδικές πληροφορίες για τους αγώνες όπως: αναλυτικοί χάρτες του ίχνους της διαδρομής, γραφήματα με τις υψομετρικές μεταβολές αλλά και ψηφιακά δεδομένα για δημιουργία ROUTES και TRACKS διατίθενται και αποστέλλονται κατόπιν επικοινωνίας στους ενδιαφερόμενους έναντι ενός λογικού αντιτίμου από την τεχνική επιτροπή των αγώνων. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν θα πάρουν δίπλωμα συμμετοχής στους αγώνες, αναμνηστικό μπλουζάκι και φάκελο με υλικό προβολής της περιοχής.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΗΣ
Συμμετοχή σε αυτό το διεθνές γεγονός πραγματοποιείται με δική σας ευθύνη Η συμμετοχή σας είναι καθαρά προσωπική και δε μεταβιβάζεται. Όλοι οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν κανένα μεταφορικό μέσο μεταφοράς ή άλλα παρεμφερή όργανα, αλλά είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ως μεταφορικό μέσο μόνον το ποδήλατό τους (το οποίο πρέπει να τηρεί τους τεχνικούς όρους και περιορισμούς σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα) και τα πόδια τους. Η κατάταξη στην ανάλογη κατηγορία σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία σας θα καθορίζεται από την Τεχνική επιτροπή. Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της επιτροπής. Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Σύμφωνα με την δήλωση συμμετοχής, είναι βασική προϋπόθεση η κατάσταση της υγείας του αθλητή, ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος κατά την διάρκεια του αγώνα. Η τεχνική επιτροπή έχει δικαίωμα να ζητήσει πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση για το θέμα αυτό. Οι ποδηλάτες οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης για να διαφυλάξουν τόσο την δική τους ακεραιότητα αλλά και των συναθλητών τους. Η τεχνική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλίσει αθλητές που παραβούν τον κανόνα αυτόν τόσο κατά την εκκίνηση όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα. Η τεχνική επιτροπή θεωρεί υποχρεωτική και αυτονόητη τη χρήση προστατευτικού κράνους καθώς τα απαραίτητα τεχνικά μέσα σε ατομικό επίπεδο που πρέπει να διαθέτει ο ποδηλάτης για την επισκευή του ποδηλάτου του σε περίπτωση βλάβης. Η τεχνική επιτροπή του αγώνα για οτιδήποτε δεν προβλέπετε από την προκήρυξη έχει δικαίωμα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει τον αγώνα. Η συμμετοχή πραγματοποιείται μόνο με τα γνήσια έντυπα του φακέλου συμμετοχής.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται μόνον αφού συμπληρωθεί και κατατεθεί στη γραμματεία των αγώνων το ειδικό έντυπο αποδοχής όρων συμμετοχής. Το έντυπο συμμετοχής μπορεί να σας αποσταλεί ή να συμπληρωθεί στη φόρμα που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διέυθυνση http://www.bikeraces.prosotsani.gr και να αποσταλεί στην bikeprosotsani@yahoo.gr Εγγραφές στη γραμματεία για δήλωση παρουσίας και παραλαβή φακέλου θα γίνεται από το Γραφείο της τεχνικής επιτροπής (Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση στην κεντρική πλατεία της Προσοτσάνης ) το Σάββατο 17 Μαΐου από της 8π.μ. - 23.00 και για τους καθυστερημένους του αγώνα την Κυριακή το πρωί από της 7.00 έως το αργότερο μία (1΄) ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Οι θέσεις των αθλητών κατά την εκκίνηση θα διευθετηθούν σύμφωνα με το χρόνο της καλύτερης τελευταίας επίδοσης τους στις γραμμές κατηγοριών προτεραιότητας ώστε να μη παρεμποδίζεται η προσπάθεια επίτευξης καλύτερου χρόνου. Η τεχνική επιτροπή του αγώνα διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της τελικής διαμόρφωσης των γραμμών κατηγοριών.
Χρήσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Προσοτσάνης Δράμας (ΑΔΕΠ) προκηρύσσει τους 4ους διεθνείς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας Αντοχής σε κυκλική διαδρομή και Αντοχής - Περιπέτειας λαϊκού χαρακτήρα στις 17 και 18 Μαΐου 2008 με την ονομασία «Στις διαδρομές του Διονύσου € Δάσος Καστανιάς Μενοικίου» και «Γύρος Μενοικίου».
Οι αγώνες περιλαμβάνουν : 1. Σάββατο 17 Μαΐου αγώνας αντοχής σε κυκλική διαδρομή με ποδήλατο βουνού στο Δάσος Καστανιάς στο Δ. Δ. Μικρόπολης Προσοτσάνης Δράμας.
Οι ποδηλάτες θα καλύψουν συνολική απόσταση 20 χιλ. ακολουθώντας κυκλική διαδρομή (circuit) σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους στην καρδιά του δάσους της Καστανιάς με αφετηρία και τερματισμό το ξέφωτο της Παναγίας της Καστανούσας.
Ο αγώνας είναι ανοικτός για δηλώσεις συμμετοχής στις κατηγορίες Βετεράνων ανδρών πάνω από 35 ετών. Ανδρών 18-35 ετών. Εφήβων. Γυναικών Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας.
1. Βετεράνοι άνδρες πάνω από 35 ετών.
2. Αθλητές 18-35 ετών άνδρες.
3. Έφηβοι
4. Γυναίκες 1η Κύπελλο , Μετάλλιο 2η Μετάλλιο 3η Μετάλλιο
2. Κυριακή 18 Μαΐου Aγώνας αντοχής και περιπέτειας .
Οι ποδηλάτες ξεκινούν από την κεντρική πλατεία της Προσοτσάνης και αφού διαγράψουν κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 55χιλ. με ποδήλατο βουνού, τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης.
Το ίχνος της διαδρομής ακολουθεί διαβάσεις από δρόμους αγροτικούς, δασικούς και ορεινά μονοπάτια. Διασχίζει την κοιλάδα του Αγγίτη ποταμού και ανηφορίζει μέχρι την κορυφογραμμή του βορεινού Μενοικίου.
Ακολουθώντας κυκλική τροχιά και διατρέχοντας οροπέδια, υποαλπικά λιβάδια, και αιωνόβια δάση καστανιάς κατηφορίζει σε γραφικούς οικισμούς και φθάνει μέχρι τους πρόποδες της νοτιοδυτικής προέκτασης του Φαλακρού και από εκεί στο Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού (Μνημείο της φύσης) για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Προσοτσάνης.
Ο αγώνας είναι ανοικτός για δηλώσεις συμμετοχής στις κατηγορίες Βετεράνων ανδρών πάνω από 35 ετών. Ανδρών 18-35 ετών. Εφήβων. Γυναικών Όλοι οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και μπλουζάκι.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες κατάταξης για κάθε κατηγορία αθλητών.
Οι πίνακες κατάταξης διαμορφώνονται με την πρόσθεση των πόντων που έλαβαν ατομικά οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και των δύο ημερών 17 και 18 Μαΐου 2008..
Η τεχνική επιτροπή των αγώνων είναι αυτή που ρυθμίζει τελεσίδικα κάθε λεπτομέρεια (ισοβαθμίας, υποχρεωτικών τερματισμών κ.λ.π.) για τον τρόπο αριθμογράφησης των πόντων και την τελική διαμόρφωση των πινακίων βαθμολογίας και κατάταξης των αθλητών.
Οι αθλητές θα γνωρίζουν τις λεπτομέρειες βαθμολόγησης και την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν με την παρουσία τους και την τελική τους εγγραφή συμμετοχής στους αγώνες.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΕΤΩΝ 1ος 250 € 2ος 250 € 3ος 150 € 4ος 100 € 5ος 50 € 6ος 50 € 7ος 50 € 8ος 50 € ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 900 €
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 18-35 ΕΤΩΝ 1ος 400 € 2ος 250 € 3ος 200 € 4ος 150 € 5ος 100 € 6ος 100 € 7ος 50 € 8ος 50 € ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 1250 €
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ 1ος 250 € 2ος 200 € 3ος 150 € 4ος 100 € 5ος 50 € 6ος 50 € 7oς 50 € 8ος 50 € ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 900 €
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1η 150 € 2η 100 € 3η 50 € ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 300 € Οι αιτήσεις για συμμετοχή γίνονται μόνον αφού συμπληρωθεί και κατατεθεί στη γραμματεία των αγώνων το ειδικό έντυπο αποδοχής όρων συμμετοχής.
Το έντυπο συμμετοχής μπορεί να σας αποσταλεί ή να συμπληρωθεί στη φόρμα που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.bikeraces.prosotsani.gr και να αποσταλεί στην bikeprosotsani@yahoo.gr Εγγραφές στη γραμματεία για δήλωση παρουσίας, παραλαβή αριθμών και φακέλου του αγώνα το αργότερο μία (1΄) ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΜΤΒ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
Ημερομηνία: Σάββατο 17 Μαΐου.
Περιήγηση:10:00 Γύρος Μενοίκιου, ξενάγηση στο ιερό του Διονύσου, επίσκεψη στο Σπήλαιο Αγγίτη. Προσφορά του δήμου Προσοτσάνης σε όσους αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες δηλώσουν συμμετοχή και διανυκτερεύσουν στην περιοχή 19-20 Μαΐου.
Ώρα έναρξης του αγώνα: 16:00
Διαδρομή: Οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν 5 επαναλήψεις σε κυκλική Διαδρομή 3.540 μέτρων στο ξέφωτο της Παναγίας της Καστανούσας στο Δάσος της καστανιάς στο Δ.Δ. Μικρόπολης Προσοτσάνης ακολουθώντας δασικούς δρόμους και μονοπάτια.
Βραβεύσεις: Αμέσως μετά τον αγώνα στο Ξέφωτο της Καστανούσας.
Εκδηλώσεις:21:30 Στην πλατεία Δημοκρατίας της Προσοτσάνης παραδοσιακοί χοροί, τοπικά διονυσιακά δρώμενα, λαϊκό γλέντι, υπαίθρια ταβέρνα για αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Υποστήριξη Αθλητών: Κατά την διάρκεια του αγώνα Θα υπάρχει σήμανση της διαδρομής και σχεδιαγράμματα υψομετρικών μεταβολών και βατότητας. Στο ξέφωτο θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη, νερό, ηλεκτρολύτες, μεταφορικό μέσο και εθελοντές.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΤΒ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ «ΓΥΡΟΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ»
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Μαΐου
Ωρα έναρξης του αγώνα: 10:00
Διαδρομή: Το ίχνος της διαδρομής ακολουθεί διαβάσεις από δρόμους αγροτικούς, δασικούς και ορεινά μονοπάτια.. Διασχίζει την κοιλάδα του Αγγίτη ποταμού, σκαρφαλώνει στις πλαγιές του αρχαιολογικού χώρου με το ιερό του Διονύσου και ανηφορίζει μέχρι την κορυφογραμμή του βορεινού Μενοικίου. Ακολουθώντας ημικυκλική τροχιά και διατρέχοντας οροπέδια, υποαλπικά λιβάδια, και αιωνόβια δάση καστανιάς κατηφορίζει σε γραφικούς οικισμούς μέχρι τους πρόποδες της νοτιοδυτικής προέκτασης του Φαλακρού και από εκεί στο Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού (Μνημείο της φύσης) για να καταλήξει στη συνέχεια στην πλατεία της Προσοτσάνης.
Εκκίνηση και Τερματισμός: Από την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας της Προσοτσάνης Δράμας. Βραβεύσεις: Αμέσως μετά τον τερματισμό στην πλατεία Δημοκρατίας της Προσοτσάνης.
Υποστήριξη Αθλητών: Αθλητών: Σε όλες τις διασταυρώσεις θα υπάρχει ευκρινής σήμανση για τον προσανατολισμό στο ίχνος της διαδρομής. Στην αρχή, στη μέση και στην ουρά της διαδρομής θα υπάρχουν μοτοσικλετιστές που θα συνοδεύουν τους ποδηλάτες. Στα τμήματα των βατών δασικών δρόμων θα υπάρχουν μεταφορικά μέσα. Σε διάφορες θέσεις διέλευσης του ίχνους της διαδρομής θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη, νερό και ηλεκτρολύτες καθώς επίσης θα υπάρχουν κριτές και εθελοντές για την διευκόλυνση του αγώνα.
Πληροφορίες:
Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Προσοτσάνης Πλατεία Δημοκρατίας Τ.Κ. 66200 Προσοτσάνη Δράμας. Τηλ. : 25220 23620 & fax : 25220 21065 E-mails: bikeprosotsani@yahoo.gr http://www.bikeraces.prosotsani.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου