Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η εκπαιδευτική ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών Τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής στην ΑΜΘ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου Σχ. Έτους 2017-18.
Για τη διοργάνωση, συνεργάστηκαν ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas) www.wrohellas.gr, ο ΑΕΠΣ Βορέας Αλεξανδρούπολης (Αθλητικός, Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος), ο Σύλλογος Ρομποτικής Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης (RoboSpeciallists) (www.robospecialists.gr) και το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με το γραφείο Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Για το σχ. έτος 2017-2018, ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι μικροί μαθητές, διαγωνίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες:
α) Κατηγορία Δημοτικού με θέμα: «Εποικισμός στον Άρη»
β) Κατηγορία Γυμνασίου με θέμα: «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)» και
γ) Κατηγορία Δημοτικού «Wedo2.0 Ποδόσφαιρο».
δ) Κατηγορία Λυκείου με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα».

Αποτελέσματα – κατηγορία Δημοτικού
Ομάδα: MikroRobots, Διαγωνιζόμενοι: Μητούση Χριστίνα, Αθανασιάδης Λάμπρος, Αθανασάδης Ιορδάνης, Αβράμ Μαρία, και Ηλιάδης Παναγιώτης. Προπονητής: Παπαδοπούλου Χριστίνα. Σχολείο: Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης. Βαθμολογία: 169.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου