Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Αρχική Ελλάδα Το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης Ανάμεσα στα 50 Καλύτερα Σχολεία της Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης Ανάμεσα στα 50 Καλύτερα Σχολεία της Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μάρτιος 7, 2018 Newsroom ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WRO Hellas. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 265 σχολεία από όλη την Ελλάδα , 1230 μαθητές και 265 προπονητές.
Το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης ήταν παρόν στον Τελικό και εκπροσωπήθηκε από την ομάδα MikroRobots η οποία αποτελούνταν από 5 μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης: τον Ιορδάνη, τον Λάμπρο, την Μαρία, τον Παναγιώτη και την Χριστίνα με προπονήτρια της δασκάλα και Προϊσταμένη του σχολείου κα Παπαδοπούλου Χριστίνα. Το ταξίδι της ομάδας μας ξεκίνησε εδώ και 4 μήνες με την προετοιμασία των παιδιών, συνεχίστηκε με την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι μαθητές την περασμένη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 κερδίζοντας το 2ο μετάλλιο στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Α.Μ.Θ και κορυφώθηκε με την συμμετοχή μας στο Τελικό του Διαγωνισμού, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.
 Το επίτευγμα αυτό των μαθητών έχει βαρύνουσα σημασία γιατί τα παιδιά αυτά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το αντικείμενο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και παρόλα αυτά κατάφεραν το ακατόρθωτο, να ξεπεράσουν σχολεία και μαθητές με μεγάλη εμπειρία όχι μόνο στο τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής όσο και στο κομμάτι των Διαγωνισμών. Αξίζει μάλιστα να αναφέρω ότι από τα εκατοντάδες σχολεία που πήραν μέρος στο Τελικό ήμασταν το μικρότερο δημόσιο δημοτικό σχολείο από άποψη οργανικότητας και το μοναδικό από τον Νομό Δράμας. Διαγωνιστήκαμε ανάμεσα σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σε ανεξάρτητες ομάδες με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της εκπαιδευτικής ρομποτικής και με δημοτικά σχολεία με πολυπληθείς ομάδες μαθητών και προπονητών. Παρόλα αυτά όμως, η ομάδα μας αγωνίστηκε με θάρρος, πείσμα και ήθος, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια έχοντας μια αξιοπρεπή παρουσία.

Θα ήθελα λοιπόν τα εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια αλλά και την υπερηφάνεια μου για τους μαθητές της ομάδας μας, για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακόμη και ένα μικρό σχολείο μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των μαθητών για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των παιδιών τους στον Διαγωνισμό αλλά και στο πρόσωπό μου ως προπονήτρια της ομάδας.
Πολλές ευχαριστίες στον χορηγό της ομάδας μας, την εταιρία WonderPlant(Θερμοκήπια Υδροπονίας Πετρούσας) για την οικονομική βοήθεια και στήριξη που μας παρείχαν, παρά τις αντιξοότητες και της δυσκολίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κλάδο. Τους ευχαριστούμε θερμά για το κοινωνικό πρόσωπο που υπέδειξαν.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Άγγελο Λύσσελη για όλες τις προσπάθειας και τις ενέργειες που κατέβαλε έτσι ώστε να μεταβούμε στην Αθήνα. Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Ανδρέα Σαλπιγγίδη για την υποστήριξη, την ανάδειξη και την προβολή της προσπάθειάς μας τόσο στον Περιφερειακό όσο και στον Τελικό του Διαγωνισμού. Ευχαριστώ επίσης, τον Σχολικό Σύμβουλο κ Κυριαζή Παρασχίδη για τον ενδιαφέρον που έδειξε στην ομάδα μας ενθαρρύνοντας την συμμετοχή των μαθητών στον Διαγωνισμό.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η ομάδα μας κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά και να εκπροσωπήσει επάξια στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ολόκληρο τον Νομό Δράμας. Ο τομέας της εκπαιδευτικής ρομποτικής θα είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο σε μερικά χρόνια από τώρα και είμαστε πρόθυμοι, να προσφέρουμε βοήθεια και γνώση, στο βαθμό που μπορούμε, σε όποιο σχολείο και συνάδελφο τη χρειαστεί.
Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης
Παπαδοπούλου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου