Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν τη συνένωση των παρατάξεων τους για τις δημοτικές εκλογές
Την κοινή κάθοδο τους για τη διεκδίκηση του διευρυμένου δήμου Προσοτσάνης ανακοίνωσαν ο νυν Δήμαρχος Σιταγρών και υποψήφιος δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης και ο μέχρι πρόσφατα υποψήφιος δήμαρχος Προσοτσάνης Νικόλαος Τσαουσίδης.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου που τταραχώρησαν.
     Στη συνέντευξη τύπου, πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Αθανασιάδης.
«Ξεκινάει από σήμερα μια συνεργασία, η οποία έχει στόχο καθαρά και μόνο μια καλύτερη αυτοδιοίκηση. Με γνώμονα ότι στο διευρυμένο δήμο Προσοτσάνης πρέπει να δώσουμε εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, συνενώσαμε τις δυνάμεις μας. Επιδίωξη μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Δράμας.

  Από την πλευρά του ο κ. Τσαουσίδης δήλωσε:
«Προχωρήσαμε στη συνένωση των δύο παρατάξεων και πηγαίνουμε σε ένα αγώνα από, κοινού, με αντίπαλο τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας. Ο κ. Αθανασιάδης, δήμαρχος Σιταγρών και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Δράμας, με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και επιτυχημένη πορεία, υπέβαλε μια πάρα πολύ καλή πρόταση την οποία και αξιολόγησα. Έχουμε κοινά σημεία, κοινές απόψεις, και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε μαζί. Πλέον, η παράταξη μας, ενωμένη, έχει μια δυναμική νίκης, που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ένας κοινός αγώνας, μια καινούρια δυναμική, για την κατάκτηση του δήμου και για το καλό του τόπου μας».

Ερωτηθείς    από    τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τόσο την έλευση του Γραμματές της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Α. Λυκουρέντζου στη Δράμα όσο και το στήριγμα που έχει δοθεί από τη ΝΔ στο νυν δήμαρχο Προσοτσάνης Βασίλη Φατράλη, ο κ. Αθανασιάδης απάντησε:

«Η κίνηση μας είναι καθαρά αυτοδιοικητική.

Σεβόμαστε απόλυτα τις θέσεις και τις απόψεις όλων των κομμάτων, όχι μόνο της ΝΔ, αλλά εμείς βλέπουμε το μέλλον του δήμου μας. Από την 1/1/2011 ο δήμος Προσοτσάνης θα ξεκινήσει τη νέα του πορεία, σε νέα βάση. Αυτή η βάση χρειάζεται ανθρώπους με στόχους, με θέληση για δουλειά και κυρίως να γνωρίζουν που θα πάνε το «πλοίο». Αυτά τα στοιχεία εμείς τα διαθέτουμε. Για αυτούς τους λόγους εξάλλου, συμπράξαμε αυτοδιοικητικά με τον κ. Τσαουσίδη. Για να δώσουμε αδιέξοδα στα τυχόν αδιέξοδα». Παράλληλα, ο δήμαρχος Σιταγρών δήλωσε ότι δεν ζήτησε «χρίσμα» από τη ΝΔ, αλλά μόνο τη στήριξη από όλους τους πολίτες, από όποιον χώρο κι αν ανήκουν.

Ο κ. Τσαουσίδης, απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» για τις στηρίξεις, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είχε ζητήσει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.


«Εγώ αρνήθηκα να μπω σε τέτοια διαδικασία. Έγινε ετε-ροπρόταση, από κάποια στελέχη μου, μετά τη λήξη της διαδικασίας. Η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έλαβε υττόψη αυτήν την πρόταση, με κάλεσε στα γραφεία της, όπου εκεί ξεκαθάρισα ότι δεν θέλω «χρίσμα».


Είπα ότι αυτό που θέλω μόνο είναι στήριξη «σιωπηρή», ως ανεξάρτητος, κάτι που θέλω από τον καθένα. Επομένως, δεν έχει βάση η φήμη ότι ζήτησα στήριξη από το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Όπως ανακοίνωσαν στη συνέντευξη τύπου, ο συνδυασμός τους είναι σχεδόν έτοιμος -σε ποσοστό 95% έχουν «κλείσει» οι υποψηφιότητες- ενώ τόνισαν ότι, για λόγους σκοπιμότητας, θα προχωρήσουν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, όταν αυτοί κρίνουν πως είναι η «κατάλληλη ώρα».

Πρόσθεσαν, ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η επεξεργασία του κοινού πλέον προγράμματος τους.




ΧΡΟΝΙΚΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ρία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου