Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

2η Θέση για το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Α.Μ.Θ

 Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «Ο Εποικισμός του Άρη». Τον Διαγωνισμό διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς το σχολείο μας κατάφερε να κερδίσει την δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό και μαζί το εισιτήριο για την συμμετοχή μας στο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα.
Η επιτυχία που σημείωσε το σχολείο μας είναι πολύ σπουδαία καθώς είχαμε να συναγωνιστούμε 20 δημοτικά σχολεία με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχολεία με εξειδικευμένο προσωπικό στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και ιδιωτικά κέντρα και φροντιστήρια που ασχολούνται μόνο με αυτό το αντικείμενο. Παράλληλα, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε επάξια και με επιτυχία τον Νομό Δράμας καθώς ήμασταν το μόνο δημόσιο δημοτικό σχολείο που συμμετείχε στο Διαγωνισμό.

Ως προϊσταμένη του σχολείου και προπονήτρια των παιδιών στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές μας για την θέληση, το πείσμα και την επιμονή που δείξανε αλλά και τους γονείς οι οποίοι ήταν αρωγοί στην προσπάθειά μας και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την συμμετοχή μας σε αυτόν τον Διαγωνισμό. Εύχομαι στους μαθητές μας καλή επιτυχία στον τελικό της Αθήνας και ελπίζω το παράδειγμα του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης να εμπνεύσει και άλλα δημοτικά σχολεία να ασχοληθούν με αυτό το νέο και ιδιαίτερα καινοτόμο αντικείμενο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους!




http://blogs.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου