Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ









ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Φίλες και φίλοι,


Η απουσία των πολιτικών που ασχολήθηκαν με τα τοπικά, πολιτικά πράγματα από την πρόκληση για μια εκστρατεία ανάδειξης του πολιτιστικού, πολιτικού και επιχειρηματικού πλούτου που διαθέτει ο Δήμος μας είναι εμφανής, βλέποντας την αναπτυξιακή ένδεια και πολιτική υποταγή στο κομματικό κράτος. Δεν κατόρθωσαν τόσα χρόνια να βγάλουν από την απομόνωση και να αναδείξουν την περιοχή μας ως κέντρο τουριστικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος τόσο στο μάρμαρο και στον τουρισμό όσο και στην κτηνοτροφία αλλά και σε άλλες μορφές ανάπτυξης, δημιουργώντας τις ελάχιστες υποδομές. Η αδυναμία αυτή των τοπικών πολιτικών παραγόντων και της Δημοτικής αρχής για την οπισθοδρόμηση αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι διακρίνονταν για την νοοτροπία του εισοδηματία και της έμμισθης θέσης. Λιγότερο φλέγονταν από την επιθυμία και το ενδιαφέρον να εδραιώσουν αρχές και αξίες μεταξύ των πολιτών και την κοινωνική αλληλεγγύη από το να διατηρούν την καρέκλα ισοβίως. Η απόκτηση της όσο το δυνατό μεγαλύτερης πολιτικής και επιχειρηματικής αξίας σε πολύ σύντομο χρόνο είναι αυτό που χαρακτηρίζει την συμπεριφορά τους . Δεν τους ενδιαφέρει η οικογένεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι δημότες της τρίτης ηλικίας . Δεν είναι τυχαίο ότι δεν γίνονταν δημόσιος διάλογος για σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δυστυχώς ασχολούνταν με το τίποτα και το άδειο , το κουτσομπολιό και την πολιτική σπίλωση των ανεπιθύμητων συνεργατών τους . Εδώ η πολιτική αναπηρία έχει ξεπεράσει το 67% και πάει για μόνιμη και ολική ανικανότητα. Είναι καιρός τώρα μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το νέο σύστημα του <<Καλλικράτη >> να αναδειχθούν δυνάμεις που έδειξαν ενδιαφέρον και προσφορά για τον τόπο και τον πολίτη. Η γκλαμουριά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα να πάρουν πολιτική σύνταξη και να ασχοληθούν με την αμπελοφιλοσοφία . Όσο η πολιτική οξυδέρκεια φθίνει τόσο ανδρώνεται η διαπλοκή και το αλισβερίσι. Αυτή είναι και η αιτία που άλλωστε δεν επιτρέπετε σε κανένα να εισέλθει στα άδυτα της αυτοδιοίκητης πολιτικής .


Η πολιτική καχεξία και η πνευματική ένδεια εμφανίζεται με το σύνθημα «πάρτα όλα» και «δώστα όλα» που δεν τιμά κανέναν και πολύ περισσότερο εμάς που τους ανεχόμαστε και συμμετέχουμε στην αυτοδιοίκηση . Τα παπαγαλάκια της θολής πολιτικής σκηνής εντείνουν τον αγώνα για να διαμορφώσουν κλίμα υπέρ κάποιας παράταξης ή κάποιου υποψηφίου. Και το πράττουν χωρίς ίχνος ντροπής, όχι μόνο στα καφενεία και στην πλατεία αλλά και μέσα από θεσμικά όργανα , γιατί έτσι τους αρέσει, γιατί έτσι επί τόσα χρόνια έφερναν την κοινωνική υποβάθμιση και πολιτική φτώχεια στο Δήμο μας, γιατί δεν θέλουν να χάσουν την καρέκλα. Ας προσέξουν λίγο, γιατί η κοινωνική ευαισθησία διεγείρει συνειδήσεις και αναμνήσεις με το να συνεχίζουν να προκαλούν με τα έργα και τα λόγια τους. Οι καιροί έχουν πλέον αλλάξει και η κοινωνία είναι ποιο ευαισθητοποιημένη, γνωρίζουν οι Δημότες μας ποιοι μπορούν να λειτουργήσουν για το λαό .


Πιστεύω τελικά ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 θα λειτουργήσουν τα πολιτικά αντανακλαστικά του Δημοτών του νέου Καλλικράτειου Δήμου Προσοτσάνης και θα τιμωρήσουν εκείνους που τόσα χρόνια τους τιμωρούσαν. Ακόμη κι αν αυτός ο κόσμος δεν αλλάξει ποτέ, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δεν θα μπούμε στα καλούπια τους, είχαμε και έχουμε δική μας φωνή και τρόπο σκέψης. Ίσως εμείς να ξέρουμε γιατί μαχόμαστε και που είναι η δικαιοσύνη. Σ αυτή τη πορεία συναντώ εσάς που δεν μπαίνετε σε καλούπια και δεν συμβιβάζεστε με πελατειακή σχέση της Δημοτικής αρχής. Η συνάντηση μας είναι δεδομένη για να κάνουμε πράξη την αυριανή ελπίδα και το μέλλον των παιδιών μας. Σας καλώ και σας προσκαλώ να πορευθούμε μαζί με τον συνδυασμό νίκης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ με τον ικανό και άξιο Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αθανασιάδη Θεόδωρο, νυν Δήμαρχο Σιταγρών. Να κάνουμε πράξη το όραμα μας με την άμεση συμμετοχή μας στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από όλους μας για όλους τους Δημότες μας.





Νικόλαος Σμολοκτός Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Αξιωματικός ε.α


Δημοτικός Σύμβουλος Προσοτσάνης


Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας


Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ


Πρόεδρος Χριστιανικής Εστίας Μικρόπολης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου