Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Βίντεο από τις πρόβες της Παραδοσιακής Χορωδίας

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008
Βίντεο από τις πρόβες που είχε η Παραδοσιακή Χορωδία της Μικρόπολης με αφορμή την καταγραφή περαιτέρω παραδοσιακών τραγουδιών, και όχι μόνο.

Μπροστάρης όπως πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη ο ποιο άξιος συνεχιστής της τοπικής μουσικής μας παράδοσης, και σύμφωνα με τους ερευνητές Λαογράφους ένας από τους λίγους αυθεντικούς στο είδος εναπομείναντες στην Ελλάδα ο Κύριος Ιωάννης Γκάλιμπας.
Μάλιστα ( κύριοι ) της Μικρόπολης αυτός ο αθόρυβος κάτοικος του χωριού μας ,αυτός που όλοι εμείς άλλος λίγο και άλλος περισσότερο έκανε την πλάκα του μαζί του κάποιοι μάλιστα σε ακραίο βαθμό και ξέρω πολλή καλά τι λέω αυτήν την στιγμή, γιατί τον έχω δει με τα μάτια μου πολλές φορές να κλαίει από αγανάκτηση, και λύπη, νιώθοντας την απαξίωση που του επέβαλαν κάποιοι( έξυπνοι ), μάλλον για να σας το πω με ποιο απλά λόγια κάποιοι που τον πλήρωναν με πενταροδεκάρες για να τους κάνει το κέφι και μετά εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια του και την αγραμματοσύνη του τον περιέπαιζαν.Αυτός είναι λοιπόν ο Μπροστάρης μας στην μουσική μας παράδοση.ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ.
Καθώς επίσης εύγε και όλους και όλες που επιμελώς προσπαθούν για το καλό του τόπου μας.


Γιώργο σε ευχαριστώ για το Video.

1 σχόλιο:

  1. Bravo Bravo Bravo...xilia bravo kai einai liga se olous aftous mikrous kai megalous antres kai gynekes pou kratane zontani tin paradosi tou xoriou mas....
    Ferte tin neolea konta ston syllogo kai tis drastiriotites tou gia na yparxei synecheia se aftin tin prospatheia....
    efxaristoume ton Webmaster pou an kai milia makria mas dinei tin dynatotita na zoume to chorio mas apo konta na vlepoume tous dikous mas anthropous kai oti kalo kanoun....
    Axioi OLOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή