Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Αφιέρωμα στη Δόξα Μικρόπολης για το 2008

ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ
Η οµάδα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, από το γκρουπ των
συλλόγων που βρίσκονταν στην εξάδα της παρηγοριάς όπως θα τη χαρακτηρίζαµε. Μιλάµε για το µοναδικό κλαµπ που στο πρωτάθληµα που τελείωσε, κοντραριζότανε µε τον Ξηροπόταµο, για το ποιος από τους δυο θα καταλάβει την έβδοµη θέση συνολικά και πρώτη σε αυτή την εξάδα. Είναι µια οµάδα πολύ οργανωµένη, µε ανθρώπους που αγαπούν παθιασµένα το ποδόσφαιρο και προσπαθούν τα µέγιστα για να πηγαίνει ο σύλλογος όσο πιο ψηλά γίνεται. Η δουλειά που γίνεται, είναι µεθοδική, παίκτες καλοί υπάρχουν, ο κόσµος αγαπά την οµάδα, άρα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να βρεθεί η Δόξα, ακόµα πιο ψηλά. Η θέση στην οποία τερµάτισε η οµάδα κατά την άποψη µας πάντα, δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της Μικρόπολης, που πιστεύουµε ότι είναι πολύ µεγαλύτερες. Δεν είναι για να βρίσκεται στη δεύτερη εξάδα, λόγω του ότι έπαιξε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και µπορούσε (αν δεν είχε κάποιες ατυχίες µε τραυµατισµούς µέσα στη σεζόν)να βρίσκεται πολύ ψηλότερα. Μια και αναφερόµαστε στην σεζόν που τελείωσε πριν περίπου δυο µήνες, να πούµε, πως προπονητής ήταν ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο της οµάδας ήδη τρία χρόνια και θα είναι και την επόµενη σεζόν εκεί. Έχοντας ήθος, ξέρει να παίρνει από τους ποδοσφαιριστές του, το µάξιµουµ των δυνατοτήτων τους, για να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα στο κάθε παιχνίδι. Αυτό που λέµε, αποδεικνύεται και από το ότι ο σύλλογος, είχε στις τάξεις του, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας τον Χ.Παναγιώτου, που έκανε πράγµατα και θάµατα µέσα στο γήπεδο. Για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που δεν είναι και πολύ µακριά, στόχος πρέπει να είναι το καλύτερο πλασάρισµα και το ακόµα πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, που θα τραβήξει περισσότερο κόσµο να θέλει να δει την οµάδα να αγωνίζεται. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσουν όλοι να γίνει πραγµατικότητα.


Συνολική παρουσία


Όπως είπαµε και στις πιο πάνω γραµµές, η όγδοη θέση για µια οµάδα σα τη Μικρόπολη, µε βάση και τη συνολική της παρουσία φέτος, δεν ήταν και ότι το καλύτερο και δε της αξίζει… Μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα και να πρωταγωνιστεί. Ας δούµε πιο κάτω, την πορεία του συλλόγου, τη χρονιά που έφυγε. Στο πρώτο µισό του πρώτου γύρου, ήταν καλό, µε εξαίρεση µια ήττα από το Μοναστηράκι και δυο ισοπαλίες (µε Παρανέστι και Χωριστή). Η οµάδα, έδειχνε να πατάει γερά στα πόδια της και τα αποτελέσµατα το “φώναζαν” µε τον πιο περίτρανο τρόπο. Στο υπόλοιπο κοµµάτι ως το τέλος του γύρου, τα πράγµατα κύλησαν περίπου τα ίδια. Δηλαδή, οι µόνες απώλειες, ήταν οι ήττες από Αµπελοκήπους και Κουδούνια και η ισοπαλία µε το Φωτολίβος εντός έδρας. Στο δεύτερο γύρο, στο ξεκίνηµα του, η κατάσταση δεν άλλαζε και πολύ, µε αρνητικά αποτελέσµατα, τις ήττες, από Παρανέστι, και το Μοναστηράκι, που αποδειχτήκαν κακοί δαίµονες για το σύλλογο και την ισοπαλία µε τη Χωριστή. Ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήµατος, αν εξαιρέσουµε τη µεγάλη νίκη µέσα στον Ξηροπόταµο, οι ήττες από Αµπελοκήπους και Φωτολίβος, ήρθαν να προσγειώσουν τους πάντες και να δείξουν πόσο δύσκολο και απρόβλεπτο είναι το πρωτάθληµα. Στα play-off, η απόδοση της Δόξας, δεν ήταν το ίδιο καλή, γιατί δοκιµάστηκαν σχήµατα και νέα παιδιά από τον προπονητή µε αποτέλεσµα να χαθεί η έκτη θέση που ήταν καθαρά για λόγους πρεστίζ.


Στατιστικά


Ήρθε η ώρα της αγαπηµένης µου ανάλυσης, αυτή της στατιστικής, που πάντοτε παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήµατος, η Μικρόπολη είχε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, κάνοντας ένα αρκετά καλό ξεκίνηµα.

Στο δεύτερο µισό της κανονικής περιόδου, έφερε 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, δείχνοντας πως δε διέθετε τη φρεσκάδα της αρχής του σκληρού µαραθωνίου.

Στη φάση των play-off, η Δόξα πήρε 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, σε µια περίοδο, που οι δοκιµές καινούργιων ποδοσφαιριστών, ήταν το ζητούµενο για τον προπονητή.

Στα 32 µατς, που έπαιξε η οµάδα της Μικρόπολης, σηµείωσε συνολικά 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες, µε τέρµατα 88-51.

Είχε δηλαδή, τη δεύτερη καλύτερη επίθεση από τις 11 οµάδες της Α2 κατηγορίας και την έκτη άµυνα στο πρωτάθληµα.

Πετύχαινε ανά αγώνα, 2.75 γκολ και δεχόταν 1.59.

Στο σπίτι του, µάζεψε 32 βαθµούς, µε 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρµατα 51-18, δείχνοντας πως ήξερε να εκµεταλλεύεται την έδρα της.

Στην επίθεση, έβαζε 3.18 γκολ και “έτρωγε” 1.12.

Στους αγώνες εκτός έδρας, πήρε 20 πόντους, µε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες και τέρµατα 37-33.

Στον επιθετικό τοµέα δηλαδή, είχε 2.31 κατά µέσο όρο γκολ και αµυντικά 2.06.

Τέλος να αναφέρουµε, πως όπως είπαµε και παραπάνω, διέθετε τον πρώτο σκόρερ της Α2 κατηγορίας µε 38 γκολ σε 32 αγώνες, που σηµαίνει πως πετύχαινε κατά µέσο όρο, 1.18 γκολ.


Αποτελέσµατα Δόξας Μικρόπολης


Κανονική διάρκεια πρωταθλήµατος (Α´ Γύρος)
Μεγαλόκαµπος-Μικρόπολη:1-3
Μικρόπολη-Παρανέστι:1-1
Χωριστή-Μικρόπολη:4-4
Μικρόπολη-Μοναστηράκι:2-3
Φτελιά-Μικρόπολη:0-3 (α.α.)
Μικρόπολη-Αγία Παρασκευή:4-3
Μικρόπολη-Ξηροπόταµος:3-1
Αµπελόκηποι-Μικρόπολη:4-0
Μικρόπολη-Φωτολίβος:1-1
Κουδούνια-Μικρόπολη:4-2
Μικρόπολη-Αρκαδικό:5-1
Κανονική διάρκεια πρωταθλήµατος (Β´ Γύρος)
Μικρόπολη-Μεγαλόκαµπος:5-1
Παρανέστι-Μικρόπολη:3-2
Μικρόπολη-Χωριστή:0-0
Μοναστηράκι-Μικρόπολη:1-0
Μικρόπολη-Φτελιά:3-0 (α.α.)
Αγία Παρασκευή-Μικρόπολη:2-6
Ξηροπόταµος-Μικρόπολη:2-6
Μικρόπολη-Αµπελόκηποι:0-1
Φωτολίβος-Μικρόπολη:3-0
Μικρόπολη-Κουδούνια:2-2
Αρκαδικό-Μικρόπολη:0-0
Β´ Φάση πρωταθλήµατος (Α´ Γύρος)
Ξηροπόταµος-Μικρόπολη:2-1
Μικρόπολη-Φτελιά:3-0 (α.α.)
Μικρόπολη-Μεγαλόκαµπος:3-2
Αγία Παρασκευή-Μικρόπολη:4-2
Μικρόπολη-Αρκαδικό:3-0
Β´ Φάση πρωταθλήµατος (Β´ Γύρος)
Μικρόπολη-Ξηροπόταµος:2-2
Φτελιά-Μικρόπολη:0-3 (α.α.)
Μεγαλόκαµπος-Μικρόπολη:1-3
Μικρόπολη-Αγία Παρασκευή:14-0
Αρκαδικό-Μικρόπολη:3-2
Δηλώσεις Κώστα Κωνσταντινίδη (προπονητή Δόξας Μικρόπολης)


Για την πορεία του συλλόγου στο πρωτάθληµα που µας πέρασε, ο προπονητής της Μικρόπολης δήλωσε.

Η χρονιά που τελείωσε, θεωρώ πως ήταν επιτυχηµένη τηρουµένων των αναλογιών. Πιστεύω πάντως, πως µπορούσαµε να πάρουµε κάτι παραπάνω και να ήµασταν πολύ πιο ψηλά στη βαθµολογία. Αξιοποιώντας τις εµπειρίες της προηγούµενης σεζόν, θα προσπαθήσουµε τη νέα αγωνιστική περίοδο, να πάµε ακόµα καλύτερα, διεκδικώντας ακόµα και την άνοδο στην επόµενη κατηγορία.”


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπάνιος Πηγή: HΧΩ Επιμέλεια:Αντώνης Μπαρμπαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου