Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών Οι 15 ανεμογεννήτριες στο Μενοίκιο όρος

 

Πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών Οι 15 ανεμογεννήτριες στο Μενοίκιο όρος

Ναι είπε το δημοτικό συμβούλιο Σερρών στις 15 ανεμογεννήτριες στο Μενοίκιο όρος. Ενός έργου που βρίσκεται στα όρια ή καλύτερα κολλητά με το φωτοβολταϊκό πάρκο «μαμούθ» των 4.100 στρεμμάτων στο Μενοίκιο

Σύμφωνα με τον Γεωπληροφοριακό χάρτη της ΡΑΕ, πλησίον του υπό μελέτη Α/Π και σε απόσταση 20 μ. από το γήπεδο εγκατάστασης, πρόκειται να εγκατασταθεί φωτοβολταϊκός σταθμός ισχύος 311,43 MW για τον οποίο έχει εκδοθεί η με αρ. πρωτ. 54125/22.2.2022 απόφαση ΑΕΠΟ..»

Για την εξεταζόμενη περιοχή υπάρχει η σχετική γνωμοδότηση από τη διεύθυνση πολεοδομίας και περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία ο υπό εξέταση ΑΣΠΗΕ δεν εμπίπτει εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, βρίσκεται εκτός ζώνης των 500 μ. από τα όρια οικισμών, εκτός Γ.Π.Σ και εντός ζώνης Natura 2000.


Το γήπεδο εγκατάστασης εμπίπτει εντός προστατευόμενης περιοχής του εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών του Ν.1650/1986,όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4685/2020 και η μελέτη προβλέπει την διάνοιξη νέων δρόμων στο Μενοίκιο όρος συνολικού μήκους 13,9χλμ, και πλάτους 5μ. ενώ θα πραγματοποιηθούν και εκτεταμένες εργασίες εκσκαφών που θα αλλοιώσουν την σημερινή μορφολογία τους εδάφους.

Το που πήγαν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το καλό μας περιβαλλοντολόγοι δεν το γνωρίζω, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο άλλοι έλειπαν και όσοι βρέθηκαν εκεί  πήραν θέση θετική

Για το καλό μας…


Μπορεί βέβαια αύριο η θέση κάποιον να αλλάξει

Βλέπετε προεκλογικά όλο και κάποιος θα το θεωρήσει σκάνδαλο

Μόνο που τότε θα πρέπει όλοι όσοι το ψήφισαν να δικαιολογήσουν την άποψή τους

Ειδάλλως θα είναι ψεύτες και ευθυνόφοβοι


Σωστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου