Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Μαρία Ουζούνη Η καρό βαλίτσα

Σχήμα: 14Χ20,5 • Σελίδες: 256 • Τιμή: 11 ευρώ 




Περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες και αποσπάσματα ταινιών, μέσω των οποίων -με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση- ο Γράμμος και το 2ο Αντάρτικο συνομιλούν με τα βαπόρια της μετανάστευσης των μετεμφυλιακών χρόνων, με το μακρινό Σαν Πάουλο και την κατάκτηση της Βραζιλίας από τους Πορτογάλους.
Τα καμένα δέντρα από τις ναπάλμ των αμερικάνων, διασταυρώνονται με τα Πάου Μπραζίλ, τα δέντρα των οποίων ο χυμός έδινε το άλικο χρώμα στα υφάσματα και τα οποία λεηλατήθηκαν από την αποικιοοκρατία και κατά εκατομμύρια φορτώθηκαν για την Ευρώπη.

Ένα έγκλημα κατά τη διάρκεια μιας διονυσιακής γιορτής στη σύγχρονη Ελλάδα και μια ιστορία που έρχεται από πολύ μακριά. Η Αντίσταση, οι νικητές που έγιναν οι χαμένοι του Εμφυλίου, η Βραζιλία των μεταναστών και ένας ανήσυχος δημοσιογράφος μπλέκονται αριστοτεχνικά σε ένα μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη τόσο με την πλοκή του όσο και με την ατμόσφαιρά του.
Η Μαρία Ουζούνη γεννήθηκε στη Μικρόπολη Δράμας κι εκεί έζησε ώς τη στιγμή που μπήκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Σήμερα ζει στη Δυτική Αθήνα, αφού πέρασε από Πάτρα, Ακαδημία Πλάτωνος, Μενίδι, Αίγινα και Βραζιλία.
Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία 18 χρόνια. Έχει γράψει παιδικά παραμύθια, έχει κάνει μεταφράσεις και έχει συμμετάσχει στην ερευνητική εργασία για τη μετανάστευση και στην έκδοση του βιβλίου Guardioes da memoria της
Βασιλικής Κωνσταντινίδου, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το πρώτο βιβλίο της Αγία Πετρούπολη – Κάτω Πατήσια (2012) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου