Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Νυχτερινές σκέψεις από τον Μάντη τον Μπάνιο

Αγαπητοί μου συγχωριανοί και φίλοι
Επανέρχομαι μετά από καιρό με ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους των φορέων-συλλόγων του χωριού μας, και αποτελεί άμεση προτεραιότητα η υλοποίησή του αυτήν την στιγμή. Σκοπός μου είναι μέσα από αυτό μου το κείμενο να σας ενημερώσω, να σας ευαισθητοποιήσω αλλά κυρίως να κοινητοποιήσω όλους τους χωριανούς που ζούνε εκτός χωριού ιδιαίτερα στην Γερμανία αλλά και όλους τους υπόλοιπους φυσικά, ώστε ο καθένας με τον τρόπο του και ανάλογα φυσικά με τις δυνάμεις του να βοηθήσουμε ώστε και αυτό το ζήτημα να βρεί επιτέλους την λύση του. Και αναφέρομαι φυσικά στο θέμα των τραπεζιών και των πάγκων που χρειάζετε αυτήν την στιγμή το χωριό μας.
Πιστεύω πως όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε το έργο που επιτελείται από τους νέους του χωριού μας σε όλους τους τομείς. Η Κοινότητα, ο Σύλλογος Γονέων η ποδοσφαιρική ομάδα η ΔΟΞΑ μας, η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα νέων, αλλά κυρίως ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας που φέρει και το μεγαλύτερο βάρος των εκδηλώσεων (Γιορτή του Θεού,Πανήγυρι, γιορτή κάστανου κτλ) ,αλλά και την ευθήνη για την σωστή διοργάνωσή τους, χρειάζονται άμεσα αυτούς τους πάγκους και τα τραπέζια,ώστε να γίνονται απρόσκοπτα, οργανωμένα, και χωρίς καμία υποχρέωση σε τρίτους όλες οι εκδηλώσεις τους. Θεωρώ προσωπικά ντροπή να υποχρεώνονται τα παιδιά αυτά όλων των συλλόγων σε κάθε υπαίθρια εκδήλωσή τους να τους κουβαλάνε από άλλα χωριά και συλλόγους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Αυτό που εγώ προσωπικά αποκομίζω από τις επισκέψεις μου τα τελευταία χρόνια και μπορώ να σας το μεταφέρω με σιγουριά, είναι πως το χωριό μας είναι μια ζωντανή κυψέλη δημιουργίας και πολιτισμού. Οι περισσότεροι νέοι και νέες που επέλεξαν να παραμείνουν σε αυτό αγωνίζονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις και κόντρα σε πολλές δυσκολίες, να το κρατήσουν ζωντανό να το κάνουν γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πιστέψτε με κάτι καλό γίνετε στην Μικρόπολη παρά τις πολλές και διάφορες δυσκολίες. Θα πρότεινα εκτός από τα διαδυκτιακά μας συγχαρητήρια τα μπράβο και τα λάικ, που καλώς γίνονται και στηρίζουν ηθικά όλες τις προσπάθειες, να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε οικονομικά και υλικά όλους τους τοπικούς φορείς .
Μόνο και με την δική μας στήριξη θα είναι εφικτή η συνέχιση του πολύπλευρου έργου τους. Και τι όμορφο συναίσθημα για όλους εμάς τους ξενιτεμένους, όταν βλέποντας από μακριά, χάρην τις τεχνολογίας, τις όμορφες και επιτυχημένες εκδηλώσεις τους να ξέρουμε πως και με την δική μας μικρή συμβολή ένα μέρος αυτής της επιτυχείας ανήκει και σε εμάς!
Γι αυτό τον σκοπό και μετά από συννενόηση που είχα το καλοκαίρι που βρέθηκα στο χωριό με τους τοπικούς φορείς αναλαμβάνω με χαρά εκ νέου την πρωτοβουλία να κοινητοποιήσω τους συγχωριανούς μας (ιδιαίτερα της Γερμανίας) αλλά και όλους όσους μπορούν και επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτό το χρήσιμο και τόσο αναγκαίο δώρο στο όμορφο χωριό μας. Είναι ανάγκη πριν την έναρξη της επόμενης σαιζόν όσον αφορά τις υπαίθριες εκδηλώσεις να έχουμε βρεί και να έχουμε αγοράσει τα τραπέζια αυτά. Χρειάζονται περίπου 50 σετ(1 τραπέζι με δύο πάγκους).
Εγώ έχω κάνει ήδη μια μικρή έρευνα αγοράς εδώ στην Γερμανία όπου ζώ, και η τιμή που βρήκα είναι 65€ το σέτ (220x50 cm) αλλά ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει και να μπορεί να τα βρεί ακόμη φθηνότερα. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε επ΄αυτού. Πρώτα όμως θα πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό για την αγορά τους και την μεταφορά τους στην Ελλάδα και γι αυτό σας ζητώ άλλη μια φορά να δείξουμε έμπραγκτα την αγάπη μας προς το χωριό και την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους του.
Για τους Μικροπολιώτες της Γερμανίας αναλαμβάνω να κάνω εγώ τον ''έρανο'' γι αυτόν τον σκοπό. Παράλληλα θα γίνετε και στο χωριό μας προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, μέσω πώλησης κάποιων κουπονιών από τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς δλδ, Κοινότητα, εκπολιτιστικός Σύλλογος και ποδοσφαιρική ομάδα, και με χρονικό ορίζοντα το αργότερο μέχρι το Πάσχα του 2017 να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην αγορά τους.
Είμαι πεπεισμένος και αισιόδοξος ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εντός αλλά κυρίως οι εκτός Μικρόπολης συγχωριανοί θα τα καταφέρουμε!
Υπάρχει άλλωστε φωτεινό παράδειγμα ο έρανος για τον εξοπλισμό του αγροτικού Ιατρείου του χωριού μας, το οποίο κυριολεκτικά έχει μεταμορφωθεί και αναβαθμιστεί κάνοντας ευκολότερο το έργο της Ιατρού. Και αυτό φυσικά ωφείλεται σε όλους μας που με μια μικρή έστω οικονομική βοήθεια καταφέραμε εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου για περεταίρω ενημέρωση η για την αποστολή της βοήθειάς του το εμαιλ μου είναι mantis@mpanios.de και στο Facebook Mantis Mpanios , επίσης το τηλέφωνό μου είναι (0049)174 3303647 Wahts Up και Viper. Όσοι διαβάσετε αυτό το μήνυμά μου σας παρακαλώ να ενημερώσετε και να το μεταβιβάσετε και σε τυχόν άλλους Μικροπολιώτες που γνωρίζετε στην περιοχή σας, και μεγαλύτερης ηλικίας που ίσως δεν έχουν πρόσβαση η δεν κάνουν χρήση του ίντερνετ.
Με τις νυχτερινές αυτές σκέψεις μου σας χαιρετώ όλους και σας εύχομαι υγεία ευημερία και προκοπή.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και την εμπιστοσύνη σας
Φιλικά
Αδαμάντιος Μπάνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου