Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Παρακολούθηση και Καταστολή πυρκαγιών




Αγαπητοί φίλοι.
Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Δράμας ολοκλήρωσε την υλοποίηση του έργου «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για την Πρόληψη, Παρακολούθηση και Καταστολή πυρκαγιών σε δασώδεις εκτάσεις του Νομού Δράμας», στο μέτρο 2.4 «Περιφερειακά Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα και Καινοτόμες Ενέργειες», κατηγορία πράξης 1: «Δράσεις ανάπτυξης εφαρμογών πιλοτικού και καινοτόμου χαρακτήρα», υποκατηγορία 1.5: «Δράσεις Περιβάλλοντος», του Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας 2000 – 2006, του οποίου είναι τελικός δικαιούχος.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πυροπροστασίας στα όρια του όρους Μενοίκιου και δημιουργία των σχετικών εφαρμογών που στοχεύουν στην πρόληψη, τον έλεγχο και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Ανάμεσα στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνεται και η οργάνωση του υλικού σε μία διαδικτυακή πύλη, καθιστώντας το επισκέψιμο μέσα από το διαδίκτυο, και προσφέροντας υπηρεσίες στο Ν.Δ. Δράμας, στους ΟΤΑ της περιοχής, τους αρμόδιους φορείς για την διαχείριση φυσικών καταστροφών και τους δυνητικούς επισκέπτες της περιοχής:


www.menoikio.com


Ο σύνδεσμος αυτός έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Δράμας καθώς και σε αυτήν του Δήμου Προσοτσάνης ενώ αναμένεται να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.



Με εκτίμηση

Ζήσης Παπαδόπουλος
Οικονομολόγος, EBC

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας
Διοικητήριο, Δράμα 661 00

Τηλέφωνο: +30 25210 32562
Fax: +30 25210 62323
Σύζευξις: +30 25213 51323
z.papadopoulos@drama.gr
www.drama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου