Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Αντιδράσεις για την ελευθεροτυπία που απειλείται

Μέσω γνωστών ιστοσελίδων η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου

• www.kavalanet.gr: «Σημειώνεται ότι η εν λόγω εφημερίδα ενοχλεί (...κατά κανόνα) πολλά δημόσια πρόσωπα με τα ρεπορτάζ που φιλοξενεί και την κριτική που ασκεί»
• www.troktiko.blogspot.com: «Αυτό είναι πια εξόντωση και ένας δήμαρχος πρέπει να καταλαβαίνει πότε σταματάει μια επίθεση»


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα που προέκυψε μετά την αγωγή του Δημάρχου Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη
εναντίον του Δημοσιογράφου, Εκδότη – Διευθυντή της εφημερίδας «Εργασία…συν» κ. Σπύρου Λάτσα,
ζητώντας μεταξύ άλλων 200.000 € και την προσωποκράτηση του δημοσιογράφου.

Τις τελευταίες ημέρες σχετικές αναφορές έγιναν από πολύ γνωστές ιστοσελίδες, οι οποίες διαβάζονται από Έλληνες που κατοικούν σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Συγκεκριμένα το ειδησεογραφικό site της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης www.kavalanet.gr, το οποίο δέχεται επισκέψεις από όλους όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη Περιφέρεια έκανε αναφορά στην είδηση της αγωγής που δέχτηκε ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Λάτσας από τον κ. Θωμά Μαργαρίτη.
Ο συντάκτης, αφού κάνει αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, αναφέρεται στη συγκεκριμένο χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να γίνει η αγωγή (4 χρόνια μετά από τις επίμαχες εκπομπές):
«Αυτό που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια είναι η παρέλευση 4 ετών από τη μετάδοση των επίμαχων ραδιοφωνικών εκπομπών του δημοσιογράφου που προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου» και σε άλλο σημείο σημειώνεται:
«Αυτό που δεν έγινε γνωστό, είναι για ποιο λόγο ο δήμαρχος προσφεύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη για μια υπόθεση την οποία πρωτόδικα τότε κέρδισε» ενώ ο συντάκτης καταλήγει: «Σημειώνεται ότι η εν λόγω εφημερίδα ενοχλεί (...κατά κανόνα) πολλά δημόσια πρόσωπα με τα ρεπορτάζ που φιλοξενεί και την κριτική που ασκεί. Ωστόσο, αγωγές κατά του Τύπου σπανίζουν στην περιοχή κι αυτό είναι ένα στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό».
Αναφορά όμως για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε και σε ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά blogs, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εκτοξεύσει την αναγνωσιμότητά του με καθημερινές χιλιάδες επισκέψεις.
Ο λόγος για το «Τρωκτικό» (www.troktiko.blogspot.com), ένα πολύ «ζωντανό» blog με αρκετές καθημερινές αναρτήσεις σχετικές με τα θέματα της επικαιρότητας.
Το troktiko κάνει και αυτό αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και καταλήγει με το δικό του σχόλιο: «Αν θεωρεί ότι εθίγη καλά έκανε και προχώρησε σε μήνυση.
Μέχρι εδώ καλά. Από την στιγμή που κέρδισε και δικαιώθηκε τι την θέλει την αγωγή 200.000 ευρώ; Αυτό είναι πια εξόντωση και ένας δήμαρχος πρέπει να καταλαβαίνει πότε σταματάει μια επίθεση.
Δεν τον ξέρουμε τον δημοσιογράφο αλλά μάλλον δεν θα έχει και την οικονομική ευχέρεια να τον ικανοποιήσει. Πρέπει να δείξει μεγαλοψυχία ο δήμαρχος από την στιγμή που δικαιώθηκε. Αυτό που ήθελε το πέτυχε».
Οι αντιδράσεις για την αγωγή του Δημάρχου Δράμας σε δημοσιογράφο ξεκίνησαν και αναμένεται να κορυφωθούν όσο πλησιάζει η εκδίκαση της αγωγής, καθώς πλέον μετά από τις αναφορές στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες η υπόθεση αυτή γίνεται γνωστή σε όλο το πανελλήνιο.
Η εφημερίδα «Εργασία…συν» με αφορμή τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και το πρωτοσέλιδο της περασμένης εβδομάδας δέχτηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης όχι μόνο από το αναγνωστικό της κοινό, αλλά και από πολλούς άλλους πολίτες. Αυτή η ηθική συμπαράσταση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να επιβεβαιώνουμε συνεχώς αυτό που έγραψε το site kavalanet για την «Εργασία…συν»: «Σημειώνεται ότι η εν λόγω εφημερίδα ενοχλεί (...κατά κανόνα) πολλά δημόσια πρόσωπα με τα ρεπορτάζ που φιλοξενεί και την κριτική που ασκεί».
ΑΜΥΝΑ........... ΣΠΥΡΟ ο ο ο ο ο ..........
Ρεπορτάζ Γιάννης Μπάνιος
Πηγή: Εργασία…συν / troktiko / kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου